Bästa gröten på länge!

Jag äter havregrynsgröt nästan varje morgon. Det har jag gjort sen jag började med mitt kostschema och det är faktiskt riktigt gott. Klart jag ibland är sugen på en macka istället men just nu är det gröt som gäller. 
När man äter så mycket gröt är det viktigt att jobba med variationer. Blir ju väldigt väldigt trist annars. 
På helgerna brukar jag göra en lite göttigare gröt mest eftersom jag sover lite längre så då slår jag ihop min frukost med mitt mellanmål nr 1. 
Havregryngröt med laktris, kokos, hallon och cashewnötter 1 pers
2 dl havregryn
4 dl alpro kokosnötsdryck
1 tsk rålakritspulver
1 ägg
50 gr frysta hallon
2 msk naturella cashewnötter
1 msk kokosflingor

Sätt kastrullen på plattan. Häll i havregrynen. Tillsätt kokosdrycken. Sänk temperaturen och låt puttra ca 5 min till du fått den "grötiga" konsistensen. 
Häll på lakritspulvret. Rör om väl. 
Slå av plattan och dra kastrullen åt sidan. Knäck ägget rakt ner i gröten. Rör om väl. Nej det är inte äckligt, gröten kommer blir superkrämig och god. 
Lägg upp i en djup tallrik. 
Toppa med hallon, nötter och kokosflingnor. 
Smaklig måltid! 
 
Ciao ciao
Claudio - Claudio Hjort - Claudiohjort - Italiana Food Selections - Italien - food - food'food - foodie - foodio - foodio.nu - frukost - gröt - matblogg