Mat

Jobb eller livsstil?

Jag är igår och idag uppe i Luleå för att jobba. 
Jag gillar verkligen alla mina små resor som jag gör till olika orter i Sverige. Många jag pratar med frågar hur jag kan orka jobba så mycket, resa fram och tillbaka. Blir jag inte trött?
För mig är mitt jobb inte bara ett jobb. Det är även min passion och jag gillar verkligen det jag gör. Att åka till Luleå, Umeå, Kiruna, Malmö, Åre eller vart det nu än är så ser jag det inte ens som att jag åker och jobbar. För mig är det roligt och det blir nästan som en liten mini semester. Man går ut och äter, träffar folk med samma intressen som en själv. Sen såklart efter många år nu så har många av de vi jobbar med även blivit mina vänner. 
Jag tror att vi alla ser lite olika på arbete. Nu jobbar jag på min mammas företag och visst det är klart jag har en speciell relation till det företaget men jag tänkte samma när jag jobbade på mina tidigare jobb. Jag minns att jag reagerade en gång när jag hörde att en av mina kollegor på ett tidigare jobb inte ville gå med på julbord om det inte var betald arbetstid. 
Vänta. Företaget bjuder på julbord, dryck, transport. Då ska du också ha betalt för att ta emot alla dessa grejer? Följ inte med då kände jag! 
Luelå är en en trevlig stad och det händer så mycket här. Nya restauranger öppnar, många bra barer. Hotellen har blivit bättre. Jag gillar det verkligen. 

Isen ligger fortfarande kvar på vattnet och tydligen är folk fortfarande ute och pimplar. Vilken skillnad det är i vårt långa långa land. För två dagar sen var jag i göteborgs skärgård där alla redan sjösatt sina båtar. 
 
Nu ska jag vila lite innan jag ska ner till Hemmagastronomi för att äta middag. SÅ SJUKT BRA MAT. 
 
Ciao ciao