Mat

Söndagsfrukost som andas VÅR! Frukostsallad

 
 
Flög hem tidigt imorse efter en superhärlig helg i Luleå. Det blåste sjukt mycket när vi höll på landa, blev lite berg- och dalbanakänsla. 
Jenny och Nero mötte mig på flygplatsen.
Jag hade väntat med frukost på flyget för att kunna äta en mysig söndagsfrukost ihop.
Jag älskar att göra olika typer av frukostsallader.  Grönsaker och protein ofta med keso eller ricotta på ett härligt fat. Testa, man blir glad av alla färger och smaker!

Frukostsallad med lax, keso och avokado 2 pers
125 g varmrökt lax, bruten i små bitar
250 g keso
1 avokado, skivad
2 ägg, kokta
200 gr körsbärstomater, skurna i mindre bitar
1/2 rödlök, strimlad
1 citron, bara zest
2 msk finhackad gräslök
EVOO
Salt
Chilipulver (Peperita Hababero)

Sprid ut tomater, lök, keso, avokado och lax på ett fat. I den ordningen. Lägg upp det lite spontant, blir snyggare så! 
Riv citronzest över allt. Lägg på ägg.
Sprinkla över chili, salt och gräslök. 
Avsluta med en stråle god EVOO. Jag använde Villa Magra Grand Cru. 
Vi åt lite finn crisp till detta och sen gjorde vi ett fat med frukt också. Sjukt bra sätt att börja dagen på.
Glad valborg på er! 
 
Ciao ciao