Kamben på 1,5 timme!

 

Den här dagen har gått så fort! 

Började med att ta en RIKTIGT omotiverad promenad med Nero imorse. Vaknade strax efter 5, hörde regnet utanför, gick upp, fortfarande mörkt ute. Men självklart, gick ut ändå, 6 km. Så skönt när jag kom tillbaka! 

 

Har förutom riktigt roliga möten imorse haft halvdags konferens idag. Gått igenom stora projekt men även ett gäng nyheter som vi ska presentera. Så mycket och så roligt!

 

Gjorde en leverans på vägen hem så kom hem lite senare än planerat. Skulle åkt till gymmet men istället tog vi en promenad med Nero. Undertiden ville jag göra något som kunde sköta sig själv i ugnen. 

 

Kamben passar perfekt! Om du köper bra kamben behöver de inte gå superlänge för att bli möra och goda. Såklart, har du tid och ork. Kör de i sous-vide 60 grader i 48 timmar, rök de i 12 timmar…MEN. Har du inte tiden gör som jag ikväll! 

 

Köp kamben från Nibble gård.

 

Gnid in de i lagrad balsamico, EVOO, salt, fänkålsfrö och rosmarin. Kör på 150 grader i 1,5 timmar. 

 
 
 

Jag serverade med Fresella, tomat och en matchesallad!

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa - claudiohjort - foodie - foodio - inspiration - kamben - matblogg - ribs - ugnsrostad

Gratis frakt med UberEATS

 

Det här har gjort mig så glad!

 

Jag ska ta det från början. Jag har ALDRIG varit så mycket för  hämtmat. Anledningen är enkel, det är generellt, eller har varit kanske jag borde säga,  ”dåliga” ställen som jobbar med sånt. Man är kanske bakis en dag och hämtar pizza, kanske en burgare, thaimat? 

Men grunden är den samma. Flott, fett, skit, skit och lite mer skit. 

 

Jag blev så glad när vi kom hem från NYC och var lite lite trötta så i bilen på väg hem från Arlanda gick Jenny in på UberEATS och kollade vad de hade. Jag hade räknat med klassisk hämtmat typ so jag beskrev ovan. Men till min förvåning fanns ett gäng roliga restauranger. 

 

Rolfs kök, East, MOAS, Meno Male, El Taco Truck..Massa roligt!!

 

Vi provade och beställa och det gick hur bra som helst. Superenkelt att regga sig. Man kan följa maten i appen, allt från att den börjas lagas tills att den är på väg. Du ser då en liten gubbe på kartan som rör sig, precis som Uber (såklart). 

 

Många val - Enkelt att beställa och betala - Snabb leverans = Perfekt!

 

Eftersom jag gillade detta så mycket är det extra roliga för mig att kunna erbjuda er FRI FRAKT 2 gånger fram till 31/12/2017 tillsammans med UberEATS. 

 

Bilderna som följer är från när vi beställde från restaurangen Pho Bun, helt ok mat men inget wow. 

Jag kan starkt rekommendera MOAS (meat on a stick), sjukt god kebab. Jag ska även testa Rolfs kök för att se hur den typen av mat håller på hemleverans. 

 

För att ta del av rabatten anger du helt enkelt följande kod när du beställer. 

  

ClaudioXUberEATS

 

Kommentera gärna nedanför om du har tips på en restaurang som jag borde testa!

 

 Du får en ungefärlig ankomsttid av maten så du hinner gå ut med hunden, duscha osv..

 

 
 
Följ vart maten är via appen. Jag gillar såna tekniska nördiga detaljer:)
 
 
 
30 min efter att jag hade beställt kunde jag duka upp en kanonmåltid!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

Claudio Hjort - Frifrakt - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - UberEATS - blogg - claudiohjort - erbjudande - foodie - foodio - gratis - matblogg
Mat

Livsviktigt att umgås till vardags!

 
Ikväll bjöd jag över mamma och pappa på middag. Jag tycker att det är viktigt att man kan göra enkla, spontana saker tillsammans. Oavsett om det är med vänner eller familj, äta middag, ta en promenad, ett glas vin, vad man nu än vill. Men det ska inte krävas för mycket planering eller kraft för att organisera. 

Klart är det också trevligt att planera, middagar med många rätter, drycker osv. Men om man alltid ska göra det stort blir det väldigt sällan istället. 

 

Ikväll kom de i alla fall över medan Jenny var hos en kompis. 

 

Vi åt Chilimusslor, stekt uer, ångade bönor, grönsallad och kokt potatis. Perfekt, snabbt och enkelt. 

 Chilimusslor

 
 
 
Ångade bönor
 
 
 
 
Uer, min nya favoritfisk!
 
 
 
 
Grönsallad med Ruccola, hjärtsallad och salladslök. Toppad med EVOO Muraglia Coratina, citron och salt. 
 
 
 

Kokt potatis, toppa med lite EVOO och havssalt. En dröm!

 

 
 
Lite kvällsjobb!
 
 
 

Nu blir det direkt i säng! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa - claudiohjort - foodie - foodio - matblogg