Mat - Resa

Bästa burgaren i New York! Minetta Tavern VS Emily Brooklyn

Burgare är något som jag verkligen älskar. Det är ju helt sjukt gott. Att göra en perfekt burgare är svårt. Svårare än vad många tror. Jag vet inte varför burgare blivit det som alla enkla sunkställen har. Det är många olika moment och alla måste bara bra. Köttet, brödet, stekgraden, tillbehören, toppings..

 

Jag har provat mig runt i NYC på olika burgarhak. Det finns så sjukt många som gör bra burgare. Många gör såkallade "smashburgers" dvs en tunnare hamburgare med mycket stekyta. Det är också rikgtigt gott. Så gott att jag innan jag testade dessa två ställen tyckte bättre om smashburgers. Burger joint är det stället jag mest gillar mina smashburgers. 

 

Inför den här resan sökte jag runt mycket på vem eller vilka som gör de bästa burgarna i New York. I stort sett alla vägar ledde till Emily. Jag ville ha en utmanare och då blev det anrika Minetta tavern som är känd för sin Black label burgare på extremt hängmörat kött. 

 

Emily

 

Långt ut i Brooklyn. Stället är enkelt och känns väldigt hipstrigt, inte riktigt min stil men på nåt sätt ändå nice. Emily är egentligen en pizzeria som av någon anledning blivit mer känd för sin burgare. Jag frågade servitrisen hur det kommer sig och hon sa bara bara att Matt, ägaren gillar burgare. Det svaret räcker gott och väl, vad mer behövs?

 

 

Burgaren är stor, måste väga minst 300 gr. Det är EN tjock skiva. Jag bad om min medium rare. Brödet är gjort på samma deg som pretzels och burgaren är toppad med karamelliserad lök, ost och en hemlig sås. Jag frågade vad som var i den och hon sa majonäs, tomat och chili. Jag kände dock att det även var svamp, soya och vitlök i. Den var så sjukt umamig!!!

 

 

Denna burgare var en upplevelse att äta. Om jag inte skulle tycka det var lite pinsamt hade jag beställt en till. Pommesen var precis som överallt i New York lite överflödiga men helt absurt goda så de slank ner lätt.  

 

 

Minetta Tavern

 

Jag har velat prova detta ställe ett bra tag. Jag bestämde mig efter att mina vänner Peter och Sara varit där och sagt att jag borde testa. Minetta taverna är en väldigt anrik restaurang med en lång historia. Känns verkligen som ett gammalt maffia ställe från 50-talet. 

 

 

Vi beställde en flaska pinot på Kalifornien och jag en Black label burger. Det är deras burgare som göra med hängmörat kött. Jag har aldrig känt en så god köttsmak från en hamburgare. Jag älskar hängmörat och varje tugga följdes av ett leende.   

 

 

Köttbiten var om möjligt ännu tjockare än på Emily och toppades med enbart karamelliserad lök. 

Även här var pommes helt onödigt men också helt omöjligt att låta bli. Hur kan alla pommes vara så sjukt goda???

 

Vilken var bäst?

 

  • Lokal: Minetta Tavern. Jag gillar den gamla mafia känslan plus att jag gillar att vara på restaurang mer än på ett hipsterhak. 
 
  • Förrätt: Emily. Ja vi tog förrätt på båda ställena. Kycklingvingar på Emily och märgben på Minetta. 
 
  • Köttsmak: Minetta. Inget slå ett så hängmörad kött!
 
  • Bröd: Emily. Utan tvekan. Detta var det bästa burgarbröd som jag någonsin ätit!!!
 
  • Pommes: Lika. Helt magiska!!!

 

 

  • Totalt. Emily!!!!! Svårt val men en tugga av burgaren på Emily var en ny form av upplevelse för mig. Allt satte helt perfekt. Skulle jag kunna skulle jag tagit det hängmörade köttet från Minetta och lagt i burgaren på Emily. Men Emily tar hem denna kamp, inte med en jätte marginal men ändå. Emily är burgar drottningen i New York!!!
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa - foodie - foodio - hamburgare - hamburgetest - matblogg - newyork - test