mytasteswe.com foodio - Bruschetta med bönor och lardokräm
< er>

Bruschetta med bönor och lardokräm

 

Bästa tillbehöret när man ska grilla enligt mig. Bruschetta. Går att variera hur mycket som helst. Jag tycker att det är roligt att göra Bruschetta som inte är de klassiska, leka lite med smaker. 

 

Den här bruschettan var ett test som blev mycket lyckat som jag kommer göra igen! 


 Bruschetta med bönor och lardokräm 2 pers

  • 2 skivor gott vitt bröd
  • 100 g växbönor 
  • 100 g haricot verts
  • 2 tsk lardokräm
  • 10 gr parmigiano reggiano, 24 mån från Gennari (2312)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk gräslök
  • Salt
  • EVOO Viola Colleruita
  • Habanero Red Savina Nr 7 av Peperita
  • Citronzest

 


 

Rensa och skölj bönorna. 

 

Stek de på medelvärme i lite EVOO till de fått lite färg. Jag gillar att de fortfarande har LITE tuggmorstånd. Salta efter smak.

 

I samma stekpanna kan du efter att bönorna är klara steka brödet bara så du får upp värmen. 

 

Gnid in vitlöken på brödet, så mycket du vill ha. Jag gnider lätt in 1/2 klyfta per skiva bröd, jag älskar vitlök. 

 

Fördela bönorna jämnt på brödet. 

 

Lägg på 1 tsk lardokräm på vardera bruschetta. 

 

Toppa med riven parmigiano-reggiano, chili, citronzest och tillsist gräslök. 

 

 

Jag serverade detta till en härlig köttbit men funkar lita bra som förrätt, på buffé, till kyckling, fisk…Du väljer!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - blogg - bruschetta - bönor - chili - claudiohjort - foodie - foodio - grönsaker - matblogg - ost