mytasteswe.com foodio - Chilimusslor
< er>

Chilimusslor

 

Musslor är helt oroligt gott tycker jag. Ibland kan jag sakna råvaror och sånt här i Sverige men musslorna här är riktigt bra. Fulla med smak, inte så dyrt och bäst av allt. GRYMT ENKELT ATT LAGA!

Den här rätter är lite som en ”impepata di cozze” men istället för svartpeppar använder jag EKO chilipeppar från Peperita, nr 7 Habanero red savina. Blir en perfekt förrätt eller varmrätt om du gör mycket. Det ”gamla” brödet i receptet är precis vad det låter som. Du kanske har kvar lite börd från helgen som nu är torrt och trisst? Perfekt. Om in tar du det brödet du tycker om. 

Receptet här är för 2 personer som varmrätt. 

 


 

Chilimusslor 2 pers

  • 2 nät blåmusslor, rensade och fina
  • 2 msk EVOO
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 krm #7 Habanero red Savina chili från Peperita, ha på chili efter smak
  • 2-4 skivor ”gammalt” bröd eller annat bröd som du föredrar.
  • 2 msk bladpersilja, finhackad

 

Kolla igenom alla musslorna. Släng alla som är trasiga eller öppna.

 

Fräs vitlök i EVOO. Den ska knappt börja få färg. 

 

Häll i musslorna. Rör om. Lägg på lock. 

 

Puttra ca 5 min eller tills musslorna öppnat sig.

 

Lägg bröd i botten på en djup tallrik. Häll musslor med spad rakt över brödet. 

 

Sprinkla över persilja och chilipulver. 

 

 

NJUT!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

 
 
 
Claudio Hjort - Fisk - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Musslor - blogg - blåmusslor - chili - claudiohjort - eko - foodie - foodio - matblogg - recept - skaldjur