Grattis på födelsedagen mamma!

Jag och mamma på Italienska Ambassaden
 

Igår fyllde mamma år. Jag gillar verkligen födelsedagar och tycker man ska fira bra och ordentligt. Jag har fortfarande inte vant mig vid att man inte samlas för frukost efter att vi barn flyttat ut. Jag tycker sånt ät väldigt viktigt. 

Igår blev mammas firande lite åsidosatt. Det är av samma anledning som jag inte skrivit något här på nån dag. 

Pappa blev dålig och fick åka in på sjukhuset. Det var inte så illa som vi trodde och han är nu hemma igen. Jag går inte in på det mer här men det skakade om oss igår vilket gjorde att vi inte firande enligt plan. 

Pappa var noga med att säga att han ville att vi skulle fira mamma när besökstiden på sjukhuset var över åka vi hem för att fira mamma. 

 

Mamma på marknaden på Union Square, New York

 

 

Mamma hade hyrt hem två thaikockar som skulle stå och laga massa rolig mat men vi bokade av det och istället åkte jag till Råkultur och köpte med mig ett 50-tal sushi hem och så drack vi bubbel och åt tårta. 

Underbar take-away!

 
 
 

Det blev en speciell födelsedag och idag är jag både lite ledsen över pappa men även att vi inte firade mamma ordentligt. Hon förtjänar ett bättre firande. Vi tar igen det lite längre fram. 

 

Certifiering klar! 

 

 

Jag och mamma är ganska lika till sättet. Jag har turen att få jobba med henne sen 6 år tillbaka, jag lär mig sjukt mycket av henne och ser upp till henne. Självklart är det inte bara en dans på rosor att jobba så nära varandra. Som sagt vi är lika. Båda två har rätt starka personligheter och ibland när vi inte är överens tror jag att det flesta lyfter på ögonbrynen och tar ett steg bak. Men jag och mamma löser alltid sånt. Vi tänker i stora drag likadant och jag skulle inte byta bort min vardag mot något annat. 

Då vi jobbar ihop upplever vi också mycket tillsammans, resmål, restauranger, event, möten.

 

Mamma är fantastisk och jag älskar henne verkligen. 

 

Jag och mamma på Sicilien

 

 

Ett stort grattis till dig mamma (en dag försent).

Ciao ciao

 

/Claudio

 

PS, en ”rolig” detalj är att detta är tredje gången som något dåligt händer på mammas födelsedag. 

  1. Jag brände av lerfigurer i ugnen, 300 grader grill. Vi bodde i Gamla Stan och det började brinna i ugnen. 8 brandbilar dånade fram. Grattis!!!
  2. Vi hittade en skorpion i brödkorgen som hade åkt med hem från Italien i en pinjenöt. Vi la den i en burk och ställde den på frukostbrickan. TV4 kom, DN, Radio…Grattis!
  3. Iår. 
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - blogg - claudiohjort - foodie - foodio - födelsedag - mamma - matblogg
2
lillemmish

smarrig mat och fina foton :)

kram

Svar: Tack:)
Claudio Hjort

Lojs

Hej och framförallt tack så mycket för en fantastisk blogg. Gör gärna ett inlägg om tips på en smarrig tryffelsås till pasta!

Svar: Hej,

Tack så mycket! Vad roligt att höra.
Ja nu börjar det bli säsong för tryffel. Börjar själv bli sugen. Det kommer:)
Claudio Hjort