Hej då Farmor

Farmor har gått bort. 97 år gammal blev hon. 

 

Jag börjar fundera kring mycket när sånt händer. Hon var den sista av mina mor och far föräldrar. Hon hade inte ont eller något, det skedde i sömnen. Hon levde ett långt långt liv, de sista typ 2-3 året hade minnet börja sina. Jag tror att när det är så börjar man redan bearbeta sorgen innan. När någon är över 90 och börjar bli dålig så vet man vad som är på väg att ske. Men farmor höll ut. 

 

Men samtidigt som generella tankar om liv, familj och allt snurrar runt i huvudet kommer även en våg av dåligt samvete. 

Hälsade jag på henne tillräckligt ofta? Varför har jag ingen bild på henne från det senaste året? 

 

Jag vet inte, kanske borde man inte hålla på tänka så. 

 

Mina flesta minnen från farmor är från när jag var barn och hon och farfar bodde i Åtvidaberg. 

Vi brukade vara där på sommaren och även kring jul om jag minns rätt. 

 

Många minnen. 

 

Hon pratade ofta om östgötapotatis som enligt henne är den bästa, hon hade alltid ett tvättat öppet mjölkpaket vid diskhon där hon slängde skräp i (förstod aldrig varför), de enorma hallonbuskarna som vi brukade springa runt i. Som sagt, många många, fina minnen. 

 

Farmor och jag var i stort sett aldrig oense (om vi bortser från några gånger då jag var en lite för intensiv tonåring). 

 

1997 var vi i USA tillsammans. Pappa och min farbror Bo skulle på ”konferens” så jag, farmor och min kusin Markus åkte med de dit. Vi var i Los Angeles i typ 10 dagar och jag, pappa och farmor gjorde en utflykt till Las Vegas. Vi hyrde en bil och körde genom Death Valley. Det var underbart minns jag. Jag och farmor tappade även bort min kusin Markus (som då var så liten att han inte syntes) på Disneyland, men hittade honom ca 1 timme senare i skattkammaren på ett piratfartyg. Hehe, farmor va lagom stressad. 

 

Jag vet inte om jag ska skriva detta här eller inte men det är rätt skönt märker jag. Jag kanske är en person som har svårt att prata om känslosamma saker, öga mot öga. Kanske finns det nån form av machorädlsa i mig att börja gråta. Jag vet inte. 

 

Hur som helst jag kommer bära med mig måna fina minnen från farmor. Jag tror inte riktigt på liv efter döden eller att man hamnar på någon härligt ställe MEN om det nu är så är jag säker på att hon har det precis lika bra som hon förtjänar. 

 

God natt, 

 

/Claudio

 
97år - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - farmor - foodie - foodio - saknad
3
Anonym

❤️

Svar: Tack:)
Claudio Hjort

PhotoJelly

Vilka fina berättelser om din farmor. Det är så jag tror man håller deras minnen vid liv, genom att berätta dessa små historier :)

Svar: Tack:)
Claudio Hjort

Anonym

Nice words!!sorry for your grandma!

Svar: Thank you:)
Claudio Hjort