mytasteswe.com foodio - Hur du gör en perfekt charkbricka
< er>

Hur du gör en perfekt charkbricka

 

Charkbricka. Vad är det egentligen? En bricka med lite smått och gott? Ost och chark blandat? Skinka, salami? Vad ska vara på den?

 

Det finns nog inte något som är rätt och fel. Det jag själv kan säga är att jag tycker att en charkbricka INTE ska innehålla ost. Men om man vill ha lite grönsaker kan man ha det. Sen gör jag skillnad på skinka och chark. 

Vissa skinkor av extremt hög kvalité, det betyder vissa Parmaskinka, San Daniele, Pata Negra, Culatello, Nebrodi, Cinta Senese osv..Ska serveras ensamma. En tallrik med bara tunna skivor av denna underbara skinka. Se på de bästa skinkorna som en kung. En kung vill ju inte dela tron med nån annan. Han vill sitta där där. Samma gäller en riktigt bra skinka. 

 

Om man ska göra en charktallrik, så köp en mer rustik skinka, mer lite mer sälta, kryddor som klarar av lite mer smak. Typ en Prosciutto Toscano, Prosciutto di Norcia osv. Sen kan du på den ha på Koppa, Lonza, Salami…

 

På den tallriken kan du sen ha på lite oliver, inlagda grejer som du gillar, bröd osv. Men låt de dyra lyxiga skinkorna vara ifred:)

 

På denna charkbricka har jag:

 

Vildsvinsalami från Falorni (nedre vänstra hörnet)

Kronärtkockor från Agnoni (övre vänstra långsida)

Solkyssta tomater från De Carlo (nedre högra hörnet)

Salame Grevigiano från Falroni (övre högra hörnet)

De vita grejerna är mini bruschetta med Crema di Lardo. 

 

Detta är i mina ögon och i min mun en perfekt charkbricka. Rustik och smakrik utan för mycket trams. 

 

 
 

Ciao ciao

 

/Claudio

BBQ - Chark - Claudio Hjort - Falorni - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - charkbricka - claudiohjort - foodie - foodio - kronärtskockor - lardo - matblogg - salami - tomat