Mat

Mozzarella med löjrom och brynt smör!

 
Jag bodde i Umeå i 4 år då jag pluggade på universitetet. Mina vänner och även kunder Lars och Per på Duå presenterade idén om att servera mozzarella med löjrom. VAAAAA?? Tänkte jag först. Sen när vi pratade mer så var iden inte helt galen. Vi äter ju löjrom med gräddfil/smetana/creme fraîche så varför inte mozzarella. Även mozzarellan har en bra mängd fett samtidigt som den är frisk och väldigt god! Jag provade och wow vilken kombination! För att ge det lite ”crunch” kör jag på lite krutonger steka i EVOO (har även testat att toppa med rostade mandlar och det blev sjukt gott det också) sen toppar man allt med massa riktigt brynt smör och lite salt. Magiskt gott och grymt kul att äta en lite annorlunda kombination som är riktigt lyxig!

 

 
 

Se bara till att köpa den bästa mozzarellan du kan tänka dig (Caseificio delle Rose, Salvatore Corso) och se till att den är rumstempererad innan du serverar den. 

 

 

Skriv vart du bor i kommentarsfältet så kan jag hänvisa till nästa butik som säljer denna mozzarella. 

 

 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - foodie - foodio - förrätt - löjrom - matblogg - mozzarella
1
Conny Runbacken

TIbro