Mat - Resa

Myror och gräshoppor. Igår åt vi framtidens mat!

 
Att äta insekter är det snack om nu för tiden. ”Framtidens mat” har jag hört att det kallas. Jag är väldigt öppen för nya sätt att tänka på kring mat och att börja äta nya saker. Vi äter ju ofantligt mycket skaldjur som egentligen är havets insekter. 
 
Vårt hotel har en riktigt nice rooftop bar. 
 
 
 
 

Igår besökte vi en restaurang som heter the black ant. Andra gången för mig där, säga vara en av de bättre mexikanarna i stan. Inte helt autentiskt mexikanskt då maten där är mycket enklare. Här har du jobbat upp mycket smak i sina rätter på ett grymt bra sätt. 

 

Guacamole med myror

 

 

The black ant serverar inte mycket insekter i sina sätter men de har myrpulver på guacamolen och friterade gräshoppor på sina croquetter. Självklart beställer vi båda. 

 

Croquetter med gräshoppor

 

 

Om man nu försöker tänkta bort från att det va insekter så gav det rätterna en ny spännande smak.  Både myra och gräshoppa har väldigt hög syra och gav en fräschör till rätterna. 

 

Fisktaco

 

 
 
Taco med kalvtunga
 
 
 

 Grymt kul och jag gillar sånt här. Äta ny mat och lära sig förstå hur man kan jobba med smakerna. Jag tror absolut att vi kommer uppleva en förändring i vår kost och kanske framför allt i tillgången vi har till råvaror. Kanske inte nu inom de närmsta åren men säg om 10-20 år. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

 
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - foodie - foodio - gräshoppor - insekter - mat - mexikanskt - myror - newyork - resa
1
Anders Engström

Hej hej!
Kul att ni besökte Black Ant! Läs gärna mer om att äta insekter här: http://www.bugburger.se

/Anders

Svar: Hej,
Intressant. Ja jag är inte alls främmande för det. Måste bara lära mig mer om det. Man vill ju gärna sen även ha koll på att det är rena insekter osv men sånt borde ju komma när det väl är dags att börja äta insekter på riktigt.
Claudio Hjort