Pappardelle med Salsiccia och svamp

En mustig och härlig pasta med svamp och salsiccia.  

 
 

 
 
 
 
 
 

Du behöver

Pappardelle med salsiccia och svamp 2 pers

  • 160 gr Pappardelle, Rustichella D’Abruzzo
  • 300 gr Salsiccia, Silvano Mori
  • 200 gr svamp, grovt skurna 
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde 
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk balsamvinäger 1,2 densitet
  • 30 gr parmigiano reggiano, fint riven
  • 1 msk färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar

 


Gör såhär

  1. Sätt på pastavattnet. Salta ordentligt.
  2. Plocka ut färsen från salsiccian och lägg i en kall stekpanna. Sätt på värmen och stek på hög temp i 5 min. 
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Tillsätt vitlöken och rosmarinen. Stek några minuter till. 
  5. Skär svampen grovt. 
  6. I med svampen och stek några minuter.
  7. Häll på rödvin och balsamvinäger och låt koka in. 
  8. Tillsätt vatten och koka tills allt vatten är borta. 
  9. Häll i grädden och sänk temperaturen. Smaka av med salt och peppar.
  10. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 
  11. När pastan är klar lyfter du över den direkt ner i stekpannan med sås. 
  12. Blanda väl. Dra kastrullen åt sidan.
  13. Tillsätt parmigano reggiano och basilika. Blanda och låt pastan vila 3-4 minuter.

 

 

Om det blir för torrt tillsätt lite pasta vatten. 

Servera på djupa varma tallrikar och toppa med mer parmigiano reggiano. 

Ciao ciao

 

/Claudio

 

 
 

 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - bästa pastan - claudiohjort - foodie - foodio - höst - matblogg - pappardelle - salsiccia - svamp