mytasteswe.com foodio - Pizza - Tips och tricks!
< er>

Pizza - Tips och tricks!

 

Igår kväll bakade vi pizza. Går alltid hem hos Milele plus att vi älskar pizza. Om man jäser degen länge och använder bra toppings behöver man inte alls känna sig så där svullen som man ofta gör efter en pizza. 

 

Jag gjorde samma recept som jag lagt upp tidigare. Kolla in det här. Skillnaden var att jag nu gick upp på 80% vatten och så testade jag ett nytt mjöl som vi kanske ska börja importera. EKO Burrato-mjöl från mulino marino. Blev sjukt bra! 

 

Förberedelse

 

 

Ett tips är att spara lite deg tills dagen efter så kan man baka ut lite nybakat bröd på morgonen. Det gjorde vi imorse. Magiskt! 

 

Såhär åkter margheritan in för gräddningen i det första steget. Läs längre ner så förstår ni mina olika steg. 

 

 

Vi gjorde två pizzor igår. En Margherita och en innovativ pizza. 

 

 
 
 
 

På Margheritan hade jag passerade datterinotomat, parmigiano-reggiano, buffelmozzarella, färsk basilika och EVOO. 

 

Den innovativa gjorde jag med Capricandido (opast getcamembert), svarvad zucchini, kronärtskockor från agnoni, solkyssta tomater från de carlo, citronzest, vildsvinsalami från Falorni, provolone piccante från Enzo Recco samt lite färsk pressad citron. Asså det blev helt magiskt. 

 

Den innovativa bakade jag först utan något alls. Bara lite EVOO. Efter 10 min åkte ost och zucchini på. Övriga ingredienser la jag på efter gräddningen. 

 

 
 
 

 

När man bakar pizza i ugn tar det ca 15 min för pizzan i ugnen. Mitt tips är att dela upp gräddningen i tvp delar. Först 10 min där man kör tomat eller annat ”blöt” ingrediens. Efter 10 min tar man ut pizzan och lägger på ost och övriga ingredienser som ska bakas i ugn. 

 

Anledningen till detta är för att jag vill ha en krämig ost inte en ost som flutit ut överallt och börja torka. 

 

Skinka, salami, kronärtskockor bakas inte i ugn utan toppas efteråt. 

 

Lycka till, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - EVOO - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - foodie - foodio - matblogg - pizza - tips - tricks
1
Jelly

Men lägg av vad sugen jag blev på pizza nu :D!

Svar: :) Eller hur!
Claudio Hjort