mytasteswe.com foodio - Sega gnocchi med grönsaker och kyckling
< er>

Sega gnocchi med grönsaker och kyckling

 

Den här rätten var en total chansning som blev riktigt gott. Jag ville göra något som klarade sig själv medan jag och Jenny skulle ta en promenad med Nero. Kycklingen blev saftig och fin. Jag testade en kryddblandning som hängde på REKO kycklingen som smakade gott. Använd din favorit kryddblandning eller varför inte bara salt och peppar.

Jag hade tänkt att ha potatis i ugnen men hade ingen hemma. Hittade en påse glutenfria gnocchi från Rustichella D’abruzzo i kylen. Hällde på de och lät de gå med grönsakerna i ugn. Alltså WOW. De blev sega och sjukt smakrika!


 

  • 1 REKO kyckling
  • 3 msk kryddblandning

 

  • 200 gr glutenfria gnocchi, Rustichella D’Abruzzo
  • 200 gr romanticatomater
  • 100 gr svartkål, strimlad
  • 1 broccolihuvud, skuren i skivor
  • 1 zucchini, strimlad
  • 1 röklök, grovt skuren
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk EVOO
  • Salt

 


 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 

 

Massera in kryddblandningen på kycklingen. Ställ in i kylen. 

 

Blanda alla grönsaker samt gnocchi i en bunka. Bland med EVOO och salt. 

 

Häll grönsakerna på en plåt. 

 

 

Ovanpå plåten lägger du ett galler och på gallret ska kycklingen ligga. 

 

In i ugnen och låt gå 1 timme och 15 min. 

 

 

Kontrollera temperaturen på kycklingen. Låret ska vara 65 grader, minst. 

 

Jag satte på grillen och gav kycklingen en sista kyss på riktigt hög värme mest för att jag ville få ett krispigt skinn. Detta är inte nödvändigt. 

 

 

Rör om grönsakerna innan servering.

 

 
 
 
 

 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - REKO - bästa pastan - foodie - foodio - gnocchi - kyckling - middag