mytasteswe.com foodio - Tonnarelli med räkor, en enkel middag på mindre än 20 minuter!
< er>

Tonnarelli med räkor, en enkel middag på mindre än 20 minuter!

 

Vardagen bjuder inte alltid på massa överflödig tid för att så och göra avancerade rätter i köket. Den här typen av rätt är för mig en räddning utan att jag behöver tumma på varken smak, kvalitet eller hälsa. 

 


Tonnarelli med räkor 2 pers

  • 200 gr Tonnarelli al Nero di seppia (bläckfiskbläck). OBS du kan använda spaghetti/linguine istället
  • 300 gr KRAV frysta räkor
  • 1/2 burk Cosi Comé gula datterino, delade på mitten
  • 1/2 burk Cosi Comé röda datterino, delade på mitten
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lite gullök, finhackad
  • 1/2 näve basilika, grovt skuren
  • 1/4 krm Peperita nr 11, Naga Morich chili
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • Salt
  • EVOO Villa Magra

 


 

Sätt på en kastrull med vatten för att koka pasta. Salta rejält. 

 

Hetta upp EVOO i en stekpanna. Tillsätt sardellerna. Inom 1-2 min har de börjat ”smälta”. Häll då i lök och vitlök och fräs allt i ca 2 min.

 

Tillsätt räkorna. När temperaturen är varm i stekpannan igen häller du i tomaterna och kaprisen. Låt puttra ca 5 min. 

 

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 

 

Smaka av såsen. Tillsätt chili och eventuellt salt. Tänk på att både kapris och sardeller är salta. 

 

Häll ca 1/2 dl pastavatten ner i såsen. Låt koka upp. Smaka av såsen igen. 

 

Häll av pastan. Blada sås och pasta i stekpannan. Tillsätt basilika och låt vila ca 3-5 minuter. 

 

Toppa med lite extra basilika och en stråle EVOO Villa Magra

 

Smaklig måltid, 

 

Ciao ciao

 

 
 
20min - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - comfortfood - fastfood - foodie - foodio - matblogg - middag - räkor - snabbmat - tonnarelli
2
Jelly

Ser himmelskt ut :D

Svar: Smakar även så:) Testa gärna!
Claudio Hjort

Elin

Ååååh dröm

Svar: Eller hur:)
Claudio Hjort