Mat

Årets julbord på Operakällaren

 

Hejsan hejsan! 

 

Just idag tycker jag det började kännas lite som JUL! Det är klot ute och det har kommit ett litet tunt lager snö. 

Jenny är lite hängig och vi sitter i soffan, mätta efter en god middag och just nu med en kopp ”sov” te i handen. Vi kollar på filmen ”Fred Claus”. Mysigt! 

 

När det ändå känns så här juligt och härligt tänkte jag skriva lite om årets julbord. Nu pratar jag om julbordet med jobbet. Vi tycker att det är viktigt att gå och äta på bra restaurangen med våra anställda. På krogar som vi själva skulle gå på. Jag tycker det är roligt att de med vänner, kollegor osv på upplevelser som man själv uppskattar. Jag tycker det känns äkta. 

Iår gick vi på Operakällarens julbord. 

 
 

Jag tror att det är det mest anrika (även förmodligen det dyraste). Men jag måste säga att det är grymt bra. 

Det som sticker ut lite är att man får olika a la carte rätter. 

Först kom en liten rostad vitkålsoppa in mest för att sätta igång aptiten. 

 

Efter det kom en hummer servering. Här hade de gjort om lite sen jag var här sist. Då serverades 1/2 hummer lite som på en skaldjurplateau. Nu var det istället en lagad varmrätt. Hummern serverades med rotselleripuré och brynt smör. 

 

Efter hummern kom enligt mig höjpunkten. 

Var och en fick en 30g burk med löjrom från Junköfiskarna. Detta serverades med smörstekt bröd, smetana och hackad rödlök. Det kan väl inte bli fel??!!!

 

 

Sen började själva julbordet som såklart håller toppklass. Ingenting kändes halvdant utan från den kokta potatisen till pepparkakorna var riktigt riktigt bra. 

 

 
 

Jag tror det var första gången som jag gick från ett julbord med en härlig mättnatskänsla. Jag var inte spymätt. Lite tror jag det beror på att jag faktiskt ändrat min syn på mat, min relation till mat. Visst jag kan vara sugen på att svullna och vi åt såklart mer än en vanlig portion men ibland efter julbord undrar man nästan om man ska spricka. Men inte iår!!

 

Vi hade den senare sittningstiden vilket var grymt då det inte var nån stress att lämna så vi satt kvar till efter midnatt och smuttade på gott vin och avec. 

 

 
 

För min del var det en mycket lyckad kväll och jag tror att det var så även för mina kollegor. 

 

Nu måste jag hoppa i säng! 

 

God natt:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - jul, - julbord - matblogg - operakällaren