Ciao ciao Italia!!!

 

Igår flög jag och mamma ner till Rom för att vara med på Flos Olei 2018. Ska berätta mer om vad det är längre fram. 

 

Alltid när jag flyger utrikes på morgonen börjar jag med en frukot på Joe and the juice. Tycker det är riktigt gott. Alltid en Joes club. Avokado, kyckling och tomat. En gång beställde jag nåt med tonfisk och trodde jag skulle få halstrad tonfisk men fick nån tonfiskröra istället…

 

 
 
 

Väl framme i Rom stannade vi på den bästa food courten som finns. Alla som är i Rom borde ta sig hit. Mercato centrale. Snabbtmat men av kvalité och roliga restauranger. 

Vi köpte en hel del från de som jobbar med kronärtskockor och sen provade jag en macka som håller på slå igenom här. Trapizzino. I stort sett är det kanten av en limpa som fylls med nån typ av ragu. Jag åt igår med kyckling kokt i vitt vit. Helt sjukt gott!!

 

 
 
 
 

Innan själva vistelsen i Rom börjar åkte vi till vårt hus i Itri, ca 2 timmar söder om Rom. Vi skulle stänga ner huset för säsongen och även träffa producenten av vår EVOO Cajeta, Cosmo di Russo. 

Huset är så sjukt fint och det har verkligen vuxit fram till något speciellt. Det är lite som en oas. Massa frukter, grönsaker, det är lugnt och harmoniskt. Nu är apelsinerna och grapefrukten mogna så efter att ha tagit en löprunda plockade jag två grape och åt. Magiskt gott. 

 

 
 
 
 
 

Nu ska vi till tåget så vi hörs sen! 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg