Mat

Dim Sum

 

Hejsan! 

 

Dim Sum. Jag vet egentligen inte ens hur man definierad vad det är. Men för mig är det massa olika dumplings, ångade, stekta, friterade som serverad till bords. Om nån här vet nån bättre definition så dela gärna med er:)

 

Vi hade kollat upp vilka ställen som är bäst på Dim Sum i Peking. Vi hade några olika alternativ med det mesta pekade åt Lei Garden. 

 

När vi väl satt oss fick vi en meny med hur många olika rätter som helst att välja mellan. Vi fick en penna och skulle ringa in vad vi ville beställa. Vi gick lös ordentligt och tog in 9 olika sätter. Mest ångade dumplings och vårrullar med lite stekt och friterat också. 

 
 
 

Asså det var så sjukt gott att både jag och Jenny och så vi blev lite illamående. Servisen hällde i oss litervis med te också så vi fick även springa på toa var femte minut. 

 

Min favorit var helt klart den ångade vårrullen med räkor medan Jenny hade den ångade vårrullen fast med BBQ pork. Vårrullarna är inte som ni tänker. Dessa innehäll bara räkor/kött. De var heller inte invikta på kanterna så sidorna var öppna. Jag tror de gjorde de med färska vårrulle ark då konsistensen var så där härligt ”klibbig”. 

 

Magisk lunch var det i alla fall!

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - blogg - claudiohjort - dimsum - food - foodie - foodio - matblogg