En dag i Rom

 

Heeej! 

 

Vet ni, det finns inte så många städer i världen som får mitt hjärta att pumpa som i Rom. Bortsett från Stockholm som är min hemstad får jag denna känsla även i New York. Självklart har även Napoli en stor del av mitt hjärta men som stad i sig är det speciellt för mig att komma till New York och hit, till Rom. 

 

 
 

Det som gör mig mest fascinerad är arkitekturen. Nu ska jag verkligen inte låta kulturell eller något för det är långt ifrån vem jag är men jag älskar de stora pampiga byggaderna, att varje gathörn har en historia och helt plötsligt står du framför ett monument som byggdes för 2000 år sedan! Helt sjuk. 

Sen är det bara slänga in grymt bra shopping, snygga människor, absurt god mat. Ja jag vet inte vad man vill ha mer. Det är helt perfekt. 

 

Idag började jobbet för oss. Vi är ju i Rom för att vara med på Flos Olei 2018. Flos Olei är en bok, en tävling, en samling av EVOO producenter där man utsett top 20 i världen, bästa gård, bästa producent, massa olika priser. Flos Olei har vuxit med året och anses idag vara en av de viktigaste tävlingarna och priserna inom världen av EVOO. 

Idag började vi med en lunch för importörer från hela världen. Väldigt spännande och givande. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Till bords satt utom Marco Oreggia som är grundare och ägare av Flos Olei importörer från Taiwan, Canada, Tyskland samt en producent av EVOO från Kina!! Väldigt intressant att växla ord med dessa människor och få höra hur de har det på sina marknader. 

 

Senare delen av eftermiddagen spenderades på stan där vi båda fick en del shoppat men framför allt andas in lite av den underbara luften som finns i Rom. 

 

 
 
 
 
 
 
 

Imorgon väntar en lång, tuff men intressant dag bara med jobb. Innan dess ska jag ta en rejäl löprunda för att bli av lite med maten vi åt till middag..:) Det var för övrigt en makalös middag som jag ska lägga upp bilder från imorgon bitti! 

 

Sov så gott, 

 

Ciao ciao

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - claudiohjort - flosolei - food - foodie - foodio - matblogg - rom - roma