Flos Olei 2018

 

Godkväll!

 

OK, Flos Olei 2018 är över. 

 

Vad är Flos Olei? Flos Olei är en guide internationell guide för extra jungfruolivolja. Det är grunden. Sen inom guiden har det vuxit fram tävlingar, utmärkelser, appar, cash-back kort. Det är en av de få guiderna som även blivit översatt till engelse så Flos Olei har absolut en tyngd och en prestige bakom sig.

 

 
 
 
 

Det var första gången vi var här. Varför kan man fråga sig? Vi har jobbat med högsta kvalitet av EVOO sen vi började företaget, 20 år!

Det var långt innan Flos Olei var påtänkt. Hjärtat i vårt företag var och kommer alltid vara EVOO. De pratade mycket under Flos Olei om producenter och importörer som år efter år levererat på högsta kvalité. Vi är inte många i världen som sen dag 1 börjat jobbat med samma kvalité och samma målbild. För oss är det ett bra tillfälle att träffa våra producenter då alla är samlade under ett och samma tak och såklart träffa många nya producenter och samarbetspartners. 

 

 
 
 
 

Dagen började med en ganska lång presskonferens där det pratades om Flos Olei i sin helhet, jordbruk, sen delades det ut massa priser och sen var det fotografering. 

 

Efter det var det egentligen som en mässa. Kring 80 producenter av EVOO alla av bra kvalité var samlade. Såklart vissa bättre än andra men ingen dålig är med. 

 
 
 
 

Att smaka på EVOO i 6-7 timmar gör en lite galen ska ni veta. Tungan krullar ihop sig av alla antioxidanter, man bli trött och det bränner i halsen. 

Men samtidigt är det helt underbart. Man får träffa folk som verkligen brinner för sin sak.

 
 
 

Man lär sig ganska snabbt sortera ut både bland importörer, producenter, journalister vilka som verkligen brinner för det och vilka som bara är intresserade av priser. 

Men när man träffar någon som verkligen brinner för det de gör så får det igång mig! Jag blir själv super inspirerad och hjärnan börjar gå på högvarv kring hur man kan göra det till något stort. 

 

 

Det finns så mycket man skulle kunna skriva om dagen och gå in i detaljer på vilka vi träffat och vad framtiden säger men vi håller lite på det tills det blir mer aktuellt. Lite spänning måste man ju bygga upp ibland:) 

 

Hoppas ni har en fin andra advent. 

Själv blev vi avbokade från vårt flyg då det är en snöstorm i Tyskland tydligen så vi är kvar i Rom och flyger hem imorgon EM istället. 

 

Ciao ciao

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - blogg - claudiohjort - flosolei - food - foodie - foodio - matblogg
1
Anonym

En akut fråga om välbehövlig julklappshjälp!

Till en man med väldigt stort matintresse.. funderar på någon internationell erkänt bra kokbok? har du några tips på någon speciell?

eller roliga kökstillbehör men ändå i den högre kvaliten... så svårt!

tacksam för hjälp!!
god jul!

Svar: Hej!

Oj. Det finns mycket roligt.
Lite beroende på hur mycket pengar du vill
Lägga men bokserien ”modernist cuisine” är ju helt fantastisk!
Claudio Hjort