Forbidden City

Hej hej! 

 

Det finns några måsten att göra i Peking. Förbjuda staden är helt klart ett av de. Till ytan världens största palats som har över 9000 rum!!!! Palatset byggdes på 1400-talet och många kejsare har härskat innanför dessa murar. Det mesta av palatset är idag öppet som museum. Jag har inte varit mycket för museum i mitt liv. Konst eller andra objekt lockar mig inte. Men däremot, att gå i gamla palats, byggnader där det utspelats historia, där man fortfarande kan känna mäktiga anor. Sånt gillar jag. 

 

 
 
 
 
 
 

Förbjuda staden, Ankor Wat, Colosseum, Pompeji osv. När jag är på såna ställen är det inte utställningar med objekt som lockar mig utan det är bara att gå runt och titta. Jag brukar försöka tänka vad jag trodde hände på just den platsen jag står på just nu för så många år sen som byggaren var aktiv. Som idag när vi gick genom portarna till förbjudna staden. Jag inbillade mig att det red in massa krigare på häst, klädda i rustningar med massa utsmyckningar av guld. Jag vet inte jag tycker sånt är häftigt att försöka inbilla sig. Även om jag vet att det bara handlar om fantasi. Tänk en dag, i framtiden. Kanske någon har uppfunnit ett sätt så man kan få en återblick av vad som skedde. Live. Som en tidsmaskin. Långt fram i framtiden….

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Vi promenerade iallafall omkring här inne i säkert 3 timmar och då har vi inte ens sett en bråkdel av det hela! 

 

Extra kul är det att få göra allt detta med Jenny. Dels för att det är Jenny och jag gillar att göra saker med henne men kanske ännu mer för att det är första gången för henne i Peking:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - beijing - claudiohjort - food - foodie - foodio - italiana food selections - peking - resa