Gaeta oliver hos Cosmo di Russo

 

Vilken dag. Som om det vore slut..

Kom just hem från en lång och härlig dag på Flos Olei. Tänkte göra ett inlägg om det imorgon när jag har mer tid att skriva och så. Hela dagen har gått till att prata olja, smaka olja, köpa olja…Tur att jag sprang 1 mil imorse:)

 

Men tänkte att just idag som ändå är oljans dag är det ju även olivens dag. 

 

När vi var i Itri i torsdags åkte vi till en av våra nyaste producenter av EVOO. Cosmo di Russo som producerar Cajeta på Itrana. Underbar oliv och hans olja är helt magnifik. Tomatig, massa gröna toner av gräs, selleri med en lätt bitterton och lite pikant. 

 

När vi kom till honom möttes vi först av en grymt stor Rottweiler. Va nog lite överviktig, vägde tydligen lite mer än 60 kg. Tänkte på Nero då som då är lite mer som en fitness Rottweiler (nice…!). 

Vilken dag. Som om det vore slut..

Kom just hem från en lång och härlig dag på Flos Olei. Tänkte göra ett inlägg om det imorgon när jag har mer tid att skriva och så. Hela dagen har gått till att prata olja, smaka olja, köpa olja…Tur att jag sprang 1 mil imorse:)

 

Men tänkte att just idag som ändå är oljans dag är det ju även olivens dag. 

 

När vi var i Itri i torsdags åkte vi till en av våra nyaste producenter av EVOO. Cosmo di Russo som producerar Cajeta på Itrana. Underbar oliv och hans olja är helt magnifik. Tomatig, massa gröna toner av gräs, selleri med en lätt bitterton och lite pikant. 

När vi kom till honom möttes vi först av en grymt stor Rottweiler. Va nog lite överviktig, vägde tydligen lite mer än 60 kg. Tänkte på Nero då som då är lite mer som en fitness Rottweiler (nice…!). 

 

Hur som helst så stod hela företaget, alltså två bröder, pappa som var typ 90 år och lite extra personal och rensade oliver. På Itrana oliver gör man även bordsoliven Gasta oliven. Den får heta Gasta oliv när den är svart och Itrana när den är grön.

Denna oliv har en fin härlig sälta och en väldigt mustig smak. Perfekt som snacka till en charkbricka men i matlagning är den helt fenomenal! 

 

Vi kommer snart börja importera denna oliv så håll utkik! 

 

Nu ska vi ut på middag med en annan ny producent av EVOO. Det kommer att bli ett väldigt roligt och spännande år när det kommer till EVOO. Stay tuned!:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Hur som helst så stod hela företaget, alltså två bröder, pappa som var typ 90 år och lite extra personal och rensade oliver. På Itrana oliver gör man även bordsoliven Gasta oliven. Den får heta Gasta oliv när den är svart och Itrana när den är grön.

 

Denna oliv har en fin härlig sälta och en väldigt mustig smak. Perfekt som snacka till en charkbricka men i matlagning är den helt fenomenal! 

 
 

 

Vi kommer snart börja importera denna oliv så håll utkik! 

 

Nu ska vi ut på middag med en annan ny producent av EVOO. Det kommer att bli ett väldigt roligt och spännande år när det kommer till EVOO. Stay tuned!:)

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - blogg - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg