Mat

Julgodis hos Hult, kanske Lidingös äldsta tradition?

 

OJOJOJ vad tiden går fort. Det har varit så galet mycket nu senaste dagarna, eller veckorna egentligen att jag inte alls hunnit skriva något här. Hade min första lediga helg nu. Lite blandade känslor, skönt men samtidigt lite rastlös…

Igår kväll var vi hemma hos några familjevänner till Jennys familj. De har en tradition sen 23 år (!!!!!!!!!) att samlas innan jul och baka/göra julgodis. Varje par ansvarar för något godis och sen äter vi middag tillsammans. Grymt trevligt och jag älskar ju traditioner som man håller i kring jultider.

 

Jag och Jenny ordnade såklart lite ost och chark som förrätt och som julgodis gjorde vi saffranskola. Lägger ut recept senare idag. Den blev så sjukt god! 

 
 

Utöver saffranskolan gjordes det Sockerfri ischoklad, mintkyssar, knäck, lakriskola, tryfflar hur mycket som helst. Har säkert missat något nu också. 

 

 
 

Efter det serverar Jennys pappa också enligt tradition en lammgryta. 

 

 

Vi kunde inte bli supersena eftersom vi har Nero hemma så vi lämnade lite innan de andra:)

 

 

Nu idag är det ju 3 advent, vi har varit ute med Nero, ätit frukost framför senaste avsnittet av Gomorrah och nu ska vi strax åka till hundmässan. Vet inte vad vi ska göra där exakt men tänker att det är bra att göra såna saker nu när vi är inne i hundvärlden. 

 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - claudiohjort - food - foodie - foodio - julgodis - lidingö