Saffranskola by @cakingjenny

 

Saffranskola. Det här blev helt galet bra. Jag är ju inte så mycket för godis och sött. Men det är däremot Jenny så jag tänkte att det inte är mer än rätt att det är Jenny som skriver detta inlägg och detta recept. Sååååå här kommer hon:

 

Hej!

Jättekul att få gästspela lite. Saffranskolan är superenkel att göra man får bara ha lite tålamod när det kommer till att den ska komma upp i rätt temperatur.

 

 


 

 
 
  • 380 g strösocker
  • 100 g glykos
  • 115 g smör
  • 282 g grädde
  • 7 g salt
  • 1/2 vaniljstång
  • 0,5 g saffranpastiller + lite rom
 

  1. Lägg saffranen i lite rom, bara ett litet täckande lager.
  2. Koka en ljus karamell på sockret och glykosen, rör inte för mycket i den då kommer karamellen att kristalliseras och det vill vi inte.
  3. Gå i med resterande ingredienser. 
  4. Koka till 122 °C 
  5. Häll upp i passande form.
  6. Låt svalna och skär sedan upp i 1*2 cm stora bitar som du slår in smörpapper. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

När man häller i ingredienserna i karamellen ska man inte bli rädd om den stelnar, den kommer lösa upp sig. Rör om lite då och då så kommer den bli toppen. 

Lycka till!

 

// Jenny

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - cakiingjenny - claudiohjort - food - foodie - foodio - julgodis - kola - saffran - saffran - saffrankola