Mat - Resa

Skön flygning och Peking Anka

Godmorgon godmorgon, 

 

Nu har vi precis vaknat upp i Peking. Allt har gått kanon hit. Vi flög via Köpenhamn på kvällen vilket jag verkligen gillar för det blir perfekt med mat och sen somnar man. Jag måste ge SAS cred för denna flygning, grymt mat. Kalixlöjrom till förrätt och griskind till varmrätt. Sen kom det ostar och varm chokladfondant. Sen sov både jag och Jenny till det var 1 timme kvar på flyget och då serverades frukost. Jag jobbar väldigt mycket och hårt vilket gör att jag verkligen känner att när man nunan sig en semester eller lite ledig tid så är det värt att unna sig lite extra komfort. Resan blir så mycket härligare. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det som tog lite längre tid än väntat var att få de där transit visumen. Så vi kom inte in till Peking förrän klockan var 17. Vi checkade in på ett supernice hotel, Conrad som ligger i vad jag tror är business området här, mest skyskrapor och banker i området. Lite senare promenerade vi till restaurangen som vi bokat. DaDong. Det här skulle vara stället att äta Peking Anka på. Har laddat för detta i månader! 

 

 
 
 
 
 
 

Restaurangen var enorm lätt över 500 sittplatser för delat på olika matsalar. DaDong har blivit kända för en unik teknik att göra anka på så köttet är saftigt, skinnet krispigt men inte för flottigt. Att beställa är inte så lätt som man kan tro, de flesta pratar inte engelska och vill då inte ta beställning från oss. Men efter en stund gick vår beställning igenom. Vi tog in en flaska Pinot Noir och sen kom ankan. Krispig, saftig precis som utlovat. Det var kanske inte lika mycket smak på själva ankan som jag hade väntat mig. Trodde det skulle blir lite av en smakexplosion. Men det var enormt gott och elegant. Sen fick man massa roliga tillbehör och ”pannkakor” som man gjorde små mina ”wraps” av. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi blev inte helt mätta och beställa in lite blomkål och dumplings. Där kom de där smakexplosionerna. Satan vad gott! 

 

 

Nej nu ska vi ut på stan, hitta lite frukost och sen blir det förbjudna staden. 

 

Ciao ciao

 

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - beijing - blogg - businessclass - claudiohjort - food - foodie - foodio - matblogg - peking - resa - semester