Mat

Stress och stök. Här kommer en uppdatering

Hej hej och god fortsättning till er alla! 

 

 

Jag har varit så grymt dålig på att uppdatera här på bloggen på sistone. Senaste veckorna har verkligen varit så mycket. Dels är det ju fullt ös på jobbet såhär års sen kommer julen vilket kräver sin tid och planering för min privata del. Dessutom har jag och Jenny vår vinterresa att se fram emot och planera. 

 

Resan gjorde att hela julhelgen blev megastressig. Vi skulle åka till Peking 5 nätter och sen vidare ner till Malaysia i 9 nätter. På julafton får jag för mig att dubbelkolla så man inte behöver visum till något av länderna. MAN BEHÖVER VISUM I KINA. Panik. Det var julafton så allt är stängt men den 25 började jag ringa, åkte till visum centret på Karlavägen. Åkte till och med till ambassaden. Ingen svara och ingen öppnar dörren. 

Gjorde samma den 26. Men då började jag med att åka till ambassaden. Fick då svar och vi prata en del om olika lösningar. Tillslut kom hon på att i Kina är finns ett transit visum som man söker på plats om man bara ska vara i landet i mindre än 144 timmar. Det skulle ju vi. WOOOOHOOO. 

Trodde jag. 

Väl hemma började jag ändå söka lite och det visade sig att 144 transit visum får bara sökas i Hongkong och Shanghai medan i Peking gäller 72 timmar. 

Så vi fick ringa hotel, flygbolag, boka om allt. 

Det slutade med att vi får 2 nätter i Peking, 2 nätter i Kuala Lumpur och sen vidare till Pangkor Laut. 

Nu är vi framme i Beijing men till vår förvåning när vi skulle söka det där 72 timmars visumet på flygplatsen informerade de glatt oss att sen IGÅR kan man nu söka om 144 timmars visum i Peking………

 

Innan jag börjar lägga upp och skriva om vistelsen i Peking och vidare på vår resa kommer här lite bilder som sammanfattar julen och mellandagarna. 

 

Jag nådde inte mitt mål på 95 kg tills den 22 dec men 97,1 betyder ändå att jag gått ner 16,3 kg. Sjukt nöjd. Nu jul/nyårspause sen kör jag igång igen den 15 jan. Ska ligga på 85 kg till sommaren. 

 
 
Jag och pappa gör leverpastej varje jul sen så länge jag kan minnas. Sjukt gott och väldigt mysigt att ha en sån tradition.
 
 

Gravad Salmalax gör jag varje jul. Jag gravar i vatten, jag tycker det blir godare. Kommer lägga upp recept senare på allt. 

 
 
Nero växer och växer
 
 
Pappa mitt i Leverpastejsproduktionen 
 
 
Årets julskinka köpte jag på Garpes och kommer från Tillberga. Det var enligt mig och Jenny den bästa någonsin.
 
 
Revbensspjäll på unggris. Körde i Sous-Vide sen avslutade i en stekpanna.
 
 
Ny tradition! Gjorde för första gången presssylta. Underbart kul att göra och gott. Kokade grishuvud, svål och allt möjligt. 
 
 
Simona och hennes pojkvän Kintu hemma hos mamma och pappa på annandagen
 
 
"storfamiljen" dvs vår familj plus massa farbröder, kusiner osv var bjuda till mamma och pappa på annandagen. Det bjöds på massa olika förrätter, pasta, kyklingrullader...
 
 
Mamma stod bakom allt i köket:)
 
 
Bland det godaste jag ätit på länge. Mammas gnocchi alla Sorrentina
 

 

Ciao ciao

 

/Claudio