Kokt Zucchini - Snabbt, enkelt och gott!

Zucchini. Utalas dsuckini. Inte susshhini. Zucchini. 
 
Måndag!
Många av oss som är lite matnördiga vet i stort sett vad vi ska äta ikväll. En stekt köttbit, en ugnsbakad fisk?
Här har du ett recept som du kan ha till det!
Det här är ett recept som alla kan lära sig och ha som grund. Funkar bra som tillbehör till kött och fiskrätter. Med gott bröd kan du äta det som en lättare sommarlunch. Det behöver och ska inte vara svårt bara för att det ska vara gott. Se bara till att köpa bra grejer, bra Zucchini, den bästa EVOO du hittar. Så går du trygg! 
 
Kokt Zucchini 2 personer
2 fina Zucchini, gärna EKO
EVOO 
Salt
Chilipulver
 
Koka upp en kastrull med vatten. Salta vattnet. 
Skölj av din Zucchini.
Skär Zucchinin i mindre bitar. Jag brukar oftar bara skära de rakt på i ca 1 cm tjocka skivor eller först dela de på längden och sen skära de så det blir som halvmånar.
Lägg ner alla Zucchini i det kokande vattnet och lägg på lock. Låt koka upp och koka 5 min. De ska vara helt klara, inte ha nån rå kärna kvar.
Silva av och lägg upp på ett fat. Ringa över EVOO, kanske lite mer salt och lite chilipulver. 
 
Smaklig måltid och trevlig måndag på er!