Rostad potatis, PLUS PLUS

Alla verkar älska rostade rotsaker. Rotsak, rotfrukt. Rosta rosta. Det är inte min grej. 
Jag ÄLSKAR rotfrukter men har aldrig sett fördelen med att rosta alla tillsammans. Allt tar smak av varandra, det är så sjukt olika tid som de ska vara i ugnen och det blir för sött! 
 
Rostad potatis däremot, är ett av mina absoluta favorit tillbehör. När jag ska rosta potaits kollar jag alltid läget i kylen, dvs har jag något som jag vill blir av med. Igår kväll hade jag det. Hittade lite pimientos och lite rödlök. Detta är ett grymt sätt att bli av med saker i kylen som annars riskerar att bli liggande och tillslut slängas. Vi ska inte behöva slänga något.
 
Såhär gör jag min rostade potatis, med eller utan lök och pimientos.
Börja med att sätta ugenen på 250 grader. Låt en plåt vara i ugnen. 
 
Skär potatisen i bitar, välj själv hur stora eller små de ska vara. Ibland gillar jag att göra de lite assymetriska så vissa blir lite krispiga och nästan brända medan de störra är betydligt ljusare. KUL! Lägg alla skurna potatisar och grönsaker i en bunke.
Häll på lite EVOO och blanda väl. 
Häll ut allt på den varma plåten i ugenen och låt gå i ca 20 min eller tills potatisen är färdig och har fått fin färg. 
Salta rejält med gott havsalt och svartpeppar.
Smaklig måltid:)