Att grilla hel fisk - 4 enkla tips

Landet! Har blivit ofta nuförtiden men det är skönt att vara här. Ute mycket med Nero, grillar och trevligt sällskap. Igår grillade vi seambream eller guldsparad som man säger på svenska. Att grilla hel fisk är det enklaste när det kommer till fiskgrillning tycker jag. Om du inte håller med mig kan du använda dessa små knep som gör att du kommer klara av det enkelt! 


  • Låt glöden bli vit/grå, du vill inte ha en för varm glödbädd. 

 

  • Smörj in fisken i ett tunt lager olja

 

  • När du lägger den på grillen, låt fisken vara! Skjut inte runt den på grillen, lyft och titta eller annat. Låt den ligga. Om man inte gör detta kommer fisken fasta och när du sen ska servera den är den trasig. Detta är i stort sett den viktigaste punkten. 

 

  • Fisken är klar när ögonen på fisken är vita. 

 

Glöden på väg att bli klar

 
 
Vita ögon
 
 
 
 
Jag föredrar att göra en olja och toppa fisken med framför att fylla fisken med citron, persilja osv. 
 
 
 
Jag serverade fisken med grillad citron och en gremolataolja. Persilja, citronzest och vitlök finhackat. Blanda i en skål med EVOO Villa Magra, Balsamvinäger 1,2 densitet och salt. 
 
 
Morgondopp
 

Nu på morgonen har vi just varit ute med Nero, har har tagit ett morgondopp som vanligt och nu ska vi äta frukost, är grymt hungrig! 

 

Hörs sen, 

 

Ciao ciao 

/Claudio

Claudio Hjort - Fisk - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - foodie - foodio - grill - matblogg - seambream
1
Anonym

Fisken är väl uttagen i alla fall? Utomlands får man ibland fisk som grillat hel, med inkom intakt. Jag är inte helt bekväm med det. // Conny Runbacken

Svar: Nej nej, uttagen. I Italien får vi den också uttagen. OM du ber om det. Om man inte ber om det gör de det inte. Man vill ju inte jobba i onödan:)/Claudio
Claudio Hjort