mytasteswe.com foodio - Brunchmacka med salsiccia och ägg
< er>

Brunchmacka med salsiccia och ägg

Imorse vaknade jag tidigt. Åkte och hämtade Jenny på jobbet vid 7 när hon slutatde..

Sen blev det ett par timmar House of cards. Efter 3 avsnitt blev jag rastlös och tog ut Nero för en långpromenad, var ute i 1,5 timmar. Grymt skönt. När vi kom hem var klockan 12 och då var det dags för lunch ju. Kände mig grymt hungrig då jag inte ätit någon frukost. Det positiva är att jag har ”råd” rent KCAL mässigt att äta en lite göttigare lunch eller brunch. 

Jag gjorde en fresella med salsiccia, grönsaker och ägg. Självklart kan du använda bröd istället för fresella. 


 

 

Jag använde Salsiccia Veneta från Bazza. Klämde ut allt färs ner i en skål. 

 

 
 
Jag var grymt sugen på salvia så jag tog fram ett knippe och finhackade. 
 
 
 
Blanda ihop salvian och färsen. Ställ in i kylen. 
 
 
 
 
Förbered grönsakerna som du vill ha. Jag använde sallad, tomat och rödlök
 
 
 
Ta fram färsen ur kylen. Med hjälp av handen markera färsen i 4 lika delar. Ta sen upp varje 1/4 och rulla till en boll. Jag använde 500 gr färs till oss två. 
 
 
 
Hetta upp en gjutjärnspanna riktigt mycket. Den ska ryka. Häll i lite EVOO och lägg ner de 4 färsbollarna. Tryck till de med hjälp av en stekspade eller likande. De ska bli ca 1-2 cm tjocka. 
 
 
 
Stek i ca 5 min på varje sida. Ytan ska bli riktigt fin och karamelliserad. 
 
 
 
Stek ägg i en nonstick panna på låg temp. Ägg ska alltid stekas på låg temp. 
 
 
 
När köttet är klar lägger du de på en skärbräda för att vila. När äggen är klara lägger du 1 ägg på varje köttbit. 
 
 
 
Jag gned in fresellan med vitlök. Sen på med sallad, tomat och lök. Sen toppade jag med kött och ägg. 
På toppen av allt såklart lite EVOO Villa Magra och Peperita chilisalt Habanero red savina. 
 
 
 
Perfekt start på dagen. 
 
 
 
Nu ska vi iväg på fotboll! 
 
Ciao ciao
 
/Claudio

 

Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - bazza - blogg - brunch - foodie - foodio - macka - matblogg - salsiccia