Claudio VS Beef

 
Jag får inte ihop det här. Jag har testat att göra både brisket och beef ribs ett par gånger nu. Brisket blir alltid för torrt och beef ribs för fett. När vi var i Itri i somras var vi inne hos en slaktare och pratade kött. 
 
Grymt fint eller hur?
 
 
Masserade in alla smakerna ordenligt
 
 
 

Han lyfte ut en massiv bit ko från kylen och jag såg direkt ett par fina revben. Han pekade på en detalj som satt på revbenen och frågade om han skulle putsa bort den men jag såg att det var brisket så jag bad honom lämna den. Har var glad att få sälja detta då ingen i Italien köper såna här detaljer. 20 euro fick jag ge för den här massiva biten om ca 5 kg, rätt bra tyckte jag. 

 

Såhär såg köttet ut när det kommit ut ur ugnen

 

 

Och såhär när jag skivat upp det

 

 
 

Jag marinerade över natten med balsamvinäger, EVOO, vitlök. Dagen efter bakade vi pizza. Sen på natten när ugnen gått ner till ca 150 grader la jag in köttet invirat i aluminiumfolie. Dagen efter kring 8 på morgonen tog jag ut det. Det var mört som F*N! Men jag är fortfarande inte helt sålt. Brisketen var mör men torr och ribsen lite för feta. Men nästa gång ska jag stycka bort brisket. Där har jag insett att om jag inte får tag i en amerikansk brisket med tjock fettkappa så maler jag den till färs. Ribsen kommer jag testa att göra på liknande sätt men ska grilla på de hårt innan servering så så mycket överflödigt fett som möjligt smälter bort. 

Har ni några förslag?

Ciao ciao

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - beef - brisket - foodie - foodio - matblogg - shortribs