Den galne slaktaren

Jag tog inte så mycket bilder som jag hade önskat under denna middag. Kanske var det för att när jag är på köttfrosseri restauranger blir jag så sjukt taggad så jag glömmer bort att ta bilder. Kanske är det för att man njuter så mycket av maten att man undermedvetet inte vill fota. Nån sa till mig en gång att i dagens samhälle ser vi allt genom en mobilskärm eller en kameralins vilket medför att vi missar viktiga saker runtomkring oss så som umgänge, närhet och personlig kontakt. Jag vet inte och jag är heller inte så djup i mina tankar. Jag tror helt enkelt att jag tyckte det var väldigt gott bara. 

Hursomhelst….Som ni kanske läste om igår besökte vi Falorni i Greve in Chianti. Om ni missade det kolla inlägget HÄR. 

Jenny och Klara
I grannbyn Panzano in Chianti bor den galne slaktaren, Dario Cecchini. Varför han kallas för det kan ni se på den här länken. 

Dario Cecchini i Panzano och Stefano Bencista Falorni är de två personer som fått området att blomstra av turister. Folk vallfärdar hit från olika delar av Italien och världen. Hos Falorni njuter man av chark och hos Dario av grillat kött. 

Jag och Andreas

Dario har 3 restauranger i Panzano. 
  • Mc Dario - Hamburgare
  • Solo Cicca - Här konsumerar de "fattiga" detaljerna. leg, kind, högrev...
  • Officina della Bistecca - Här serveras de ädla detaljerna

Sushi del Chianti

Vi åt på Officina della Bistecca
 
Menyn består av: 
  • Sushi del chianti (råbiff)
  • Carpaccio
  • Grillad entrecote på ben
  • Grillad clubstek
  • Grillad bistecca Fiorentina

Till detta serveras toscanska bönor, pinzimonio (råa grönsaker), bakpotatis med lardokräm, vin, grappa och sötsaker. Det är så mycket mat att man smäller av. Allt för 50 €. Magiskt. 

Den här lördagen med en förmiddag hos Falorni och en kväll hos Dario är en sån dag som jag absolut älskar. 

Ciao ciao

/Claudio

PS nu i helgen ska jag med Jenny och hennes familj till deras landställe i skärgården. Då ska vi försöka återuppleva denna underbara kväll med samma meny! Dock kommer vi enbart grilla köttbit på ben inte 3. Tror det blir entrecôte...Får väl se..:) BILDER KOMMER!

 

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Oficinadellabistecca - blogg - cecchini - dario - foodie - foodio - grill - kött - matblogg - panzano