Ett paradis för alla Foodies - Antica Macelleria Falorni

Familjen Falorni är verkligen en historisk familj som byggt upp något helt fantastiskt. De har idag några olika företag då de är många i familjen och duktiga på olika saker. Men det företaget som vi jobbar med, det som jag har en relation till är det historiska. Antika Macelleria Falorni. Började 1729. 1729!!! De är idag inne på den nionde generationens Falorni som driver företaget. Helt magiskt. Jag blir väldigt imponerad över sånt. 

Tänk i framtiden. År 2250 så kanske någon skriver något som här om Italiana Food Selections. Tanken om att mina barns, barn, barn, barn, barn ska hålla företaget som min mamma byggde upp 1997. WOW. Jag hoppas det blir så. 

Stefano Bencistá Falorni

Falorni gör från början salami, små salami som ligger lite under 500g. Ni har säkert sett de i butikerna eller i alla fall kopior av de. Chianti salami, Vildsvin salami, Salami Grevigiano osv. Finns ett par smaker idag. 
Andreas kikkar ut över bordet där vi beställt in på tok för mycket mat
Stefano som idag är kring 70 år och väntar på att sina barn helt och hållet ska ta över är inom matvärlden en kändis. Han är ofta med på TV, radio, håller föreläsningar och såklart, jobbar på plats både i butik och i produktion. 
Vi åt lunch inne i vinkällaren, svalt, skönt och sådär härligt privat som man gillar det!
Jag tycker det är härligt att se att en person som han verkligen har fötterna på jorden och verkligen tar sig tid att umgås och prata när man träffas. I lördags åkte vi dit på vägen hem till Stockholm. Jag åkte inte med jobbet och ville mest visa Jenny, Andreas och Klara, byn Greve in Chianti och butiken Falorni. Men Stefano Falorni tog sig tid, satte sig med oss, åt lunch med oss. Efter maten åkte vi för att besöka deras nya lokal där de lagrar sina charkuterier. 
Bistecca Fiorentina, 35 kg!
 
Doftar på Lardo som ligger ocg blir saltat med olika örter
 
Köttet som kommer från glada grisar, putas för hand, stoppas i naturligt fjälster och torkas sen i rum med bakteriekultur sen 1700-talet!
 Jag tänkte inte gå in för mycket på detaljer kring produktion och produkter. Vill ni veta mer lägg en kommentar så svarar jag! 

Mitt stora tips är att testa produkter från Falorni. Har ni vägarna förbi Toscana, åk till Greve in Chianti och besök butiken, helt klart värt en omväg om inte kanske en egen resa. 

Ciao ciao

/Claudio

Bilsemester - Claudio Hjort - Falorni - Italiana Food Selections - Italiensk mat - foodie - foodio - greveinchianti - inspiration - italiana food selections - toscana