mytasteswe.com foodio - Fitnessmiddag, YEAH!
< er>

Fitnessmiddag, YEAH!

Ikväll har jag varit lite irriterad. Jag hade tänk att träna men det blev inte så. Kom hem från jobbet och tänkte att om jag inte ska iväg och träna ska jag i alla fall göra god mad som är bra för mig. Min diet som jag går på nu (bortsett från sommarens äventyr) är samma som jag gick på innan sommaren. Jag har ju gått ner 10 kg hittills från 113 kg till 103 kg. Gick upp 2 kg under sommaren och sen ner 1 kg nu efter första veckan hemma i Sverige. Dieten går egentligen ut på att äta väldigt balanserat. Såklart inget socker, snacks och sånt annars äter jag kolhydrater, protein och fett. Fett äter jag enbart bra fett. Inga trans, mättade fetter eller något. EVOO, lax, avokado, nötter är mina fettkällor.

Ikväll gjorde jag i alla fall bakad sötpotatis toppas med chilikvarg, koriander och rödlök. Till det serverade jag en ruccolasallad samt en stekt laxbit. 


 

Bakad sötpotatis, lax och ruccolasallad 1 pers

  • 125 gr lax
  • 250 gr kvarg
  • 70 gr ruccola, tvättad
  • 1/2 liten sötpotatis (ca 200 gr)
  • 1 msk Peperita chilisås med vitlök
  • 1/2 citron
  • 1/4 rödlök, finhackad
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • Salt 
  • Peppar
  • EVOO

Börja med sötpotatisen. Lägg in hela som den är i ugnen på ca 180 grader. Låt den gå i 1 h. Stick den med en potatissticka, den ska vara helt genommjuk. Låt svalna lite innan du äter. 
 
Dags för chilikvargen. 
 
 
 
Blanda 250 gr kvarg med 1 msk chilisås med vitlök
 
 
 
Tillsätt ca 1 msk rödvinsvinäger
 
 
 
Och lite salt. Blanda väl. Ställ in i kylen. 
 
 
Salta och peppra laxen. 
 
 
 
Häll på lite EVOO och massera in. 
 
 
 
Stek på medelvärme i ca 10 min. Jag steker alltid min lax med skinnsidan neråt. När jag kan se att ca 3/4 av laxen är genomstekt vänder jag på laxen och steker på köttsidan men bara i kanske 1 min. 
 
 
Blanda ruccola med EVOO, salt och citron. Lägg i botten av tallriken. 
 
 
 
Jag toppade bakpotatisen med kvargsås, koriander och rödlök. 
 
 
 
 
Grymt gott och mättande
 
 
 
Det där är inte vad jag kallar bränt. Jag kallar det för SMAK. 
 
 
Hoppas ni haft en fin kväll. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
 
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - fitness - foodie - foodio - hälsa - lax - matblogg - nyttigt
1
Josefine

åh vad det såg gott ut!

Svar: Tack:)
Claudio Hjort