mytasteswe.com foodio - Friggitelli, typ som Padrones
< er>

Friggitelli, typ som Padrones

I Napoli gör vi en många olika grönsaksrätter. Dessa kallas ofta för "contorni" som alltså betyder tillbehör. Så när man beställer t.ex. kött på en restaurang får du bara kött. Då beställer man tillbehör vid sidan av. En klassiker är Frigitelli al pomodoro. Friggitelli är som en liten grön paprika, det närmsta vi kommer i Sverige är Piementos de padrones som du kan göra exakt samma sätt. Om man vill kan man göra en god macka med det här, bara kör en baguette. Fyll med frigitelli al pomodoro, ta med till stranden eller på båten. 
 
Så köp piementos eller frigitelli. Rensa bord stjälkar och frön. Stek i EVOO på hög värme. När de börjar bli lite bruna på ytan tillsätter du hackad vitlök. Jag använde ca 1 kg frigitelli och hade då i 4 klyftor vitlök. Låt fräsa några minuter sen tillsätter man en burk San Marzano tomater. Rör om, läck på lock, sänk värmen på spisen och låt puttra under lock ca 20 minuter. 
 
MMMMM gott! 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - EVOO - Italiana Food Selections - Italiensk mat - foodie - foodio - frigitelli - matblogg - napoli - sommar - sommarmat