Grilla hemma?! JAAA!

Jag har verkligen börjat förälska mig mer och mer i min Konrogrill. Smaken som den lämnar på det jag grillar är helt unikt. Så mycket grillsmak!!! Älskar det. 

För mig som bor i en liten lägenhet på 44m2 är det kanon att den inte är så stor, jag kan t.o.m grilla inomhus under fläkten. Det gick åt 3 briketter per fack så 6 briketter totalt. Idag grillade jag kycklinglårfilé som jag hade marinerat över natten i soya och vitlök. Thats it. 

Grilla lårfilérna hela eller skär ner de och trä på spett. Ditt val:)
 
Hälften grillade jag som hela filéer och den andra hälften skar jag i små bitar och gjorde med traditionella grillspett. 
Kolla in ytan på kycklingen
 Det är just detta. Den karamelliserade ytan som ger smaken till grillat. 
 KONRO omfamnar köttet i ett rökmoln som ger en underbar grillsmak
 Jag föredrog spettet så det fick mycket mer grillsmak. Serverade med lite kokt färskpotatis, tomater toppade med EVOO & chilisalt samt vitlöksfräst spetskål. 

Savojkålen strimlade jag och fräste i lite EVOO med lite fint hackad vitlök

Galet god middag. Har du inte en konrogrill kan du självklart grilla på vanlig grill, i grillpanna eller stekpanna. Men jag rekommenderar att ni införskaffar en KONRO. Maila mig för mer info.
Tomaterna såhär års är väldigt goda. Även våra Svenska (om du köper bra). Jag har enbart på EVOO samt chilisalt. Rör inte ens om. Bara toppar. 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - KONRO - blogg - foodie - foodio - grill - grillspett - matblogg