Maccheroni al Pomodoro

Jag har sagt det förr. Pasta med tomatsås är den bästa pastarätten som finns. Denna gång använde vi Maccheroni al ferretto, en form som ser lite ut som ett S när man ser den i sidled. Inte min favorit då den är lite för stor för att snurra upp på gaffel men smaken var såklart underbar. Så galet enkelt att göra också, testa! 
 
 

 

 
 
 

Du behöver ( 4 pers )
  • 400 gr pasta, välj form själv men köpt ett bra märke! Rustichella D'Abruzzu, Pastificio dei Campi, Mancini eller Afeltra! 
  • 250 gr körsbärstomater, typ datterino eller annat lite sötare tomat
  • 4 msk EVOO
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 näve basilika
  • Salt

Gör såhär
  1. Finhacka vitlöken och fräs i EVOO på medeltemp. 
  2. Skär tomaterna i 1/4 och låt fräsa med vitlökejn 5-20 min. Tomaterna ska bli mjuka.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna i paketet. Men dra bort 2-3 minuter. 
  4. Tillsätt 1/2 dl pastavetten till tomatsåsen.
  5. Häll av pastan och blanda med såsen. Rör om på hegtemp i ca 1-2 minuter.
  6. Grovhacka basilika och blanda med pastan. 
  7. Vila 2 minuter. 
  8. Servera på djupa tallrikar och om du vill toppa med lite riven parmigiano reggiano. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - EVOO - Italiana Food Selections - Italiensk mat - afeltra - bästa pastan - foodie - foodio - hantverk - matblogg - pasta - pastificiodeicampi - rustichelladabruzzo - tomatsås