mytasteswe.com foodio - Maccheroni al Pomodoro
< er>

Maccheroni al Pomodoro

 
Jag har sagt det förr. Pasta med tomatsås är den bästa pastarätten som finns. Denna gång använde vi Maccheroni al ferretto, en form som ser lite ut som ett S när man ser den i sidled. Inte min favorit då den är lite för stor för att snurra upp på gaffel men smaken var såklart underbar. Så galet enkelt att göra också, testa! 
 

Pasta al pomodoro 4 pers
400 gr pasta, välj form själv men köpt ett bra märke! Rustichella D'Abruzzu, Pastificio dei Campi eller Afeltra! 
250 gr körsbärstomater, typ datterino eller annat lite sötare tomat. Skurna i mindre bitar. 
4 msk EVOO
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 näve basilika, skurna i grova bitar
Salt

Koka pastan enligt anvisningarna i paketet. Men dra bort 2-3 minuter. 
 
Under tiden fräser du vitlök i EVOO. Tillsätt tomaterna, fräs några minuter. När tomaterna börjar mjuka tar ni ca 1 dl pastavatten från kastrullen och häller ner i tomatsåsen. Låt putta nån minut. Nu borde pastan vara färdig. 
Spara ett par dl pastavatten i fall du behöver. 
 
Bland pasta och tomatsås. Rör om ordentligt, tillsätt basilika och låt nu vila 3 minuter. 
 
Servera på djupa tallrikar och om du vill toppa med lite riven parmigiano reggiano. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - EVOO - Italiana Food Selections - Italiensk mat - afeltra - bästa pastan - foodie - foodio - hantverk - matblogg - pasta - pastificiodeicampi - rustichelladabruzzo - tomatsås