Matjefat

 

Wow wow wow!! De här smakerna, det verkligen Sverige för mig. Jag absolut älskar matjesill! Idag ska vi till lunch göra ett fat med matjesill, färskpotatis, gräslök, rödlök, smetana och brynt smör. Helt sjukt gott. Enkelt att servera och inte svårt att göra! Såhär gör du. Har du inte Norröna matjesill så köp en annan men lägg gärna lite tid på att hitta den. Den är episk!


 

Matjefat 6 pers

  • 700 gr färskpotatis, kokt med lite dill och salt
  • 6 fileér Norröna Matjesill, strilmlade i tunna strimlor
  • 4 kokta ägg, delade i 1/4
  • 1/2 kruka gärslök, finhackad
  • 150 gr brynt smör
  • 5 msk smetana

 


 

 

Strimla sillen

 

 
 
Att bryna smör är lätt. I med smör i en kastrull på medelvärme. Låt puttra, rör om då och då. Du vill få en brun färg på smöret, inte bränt dock! När det är klart, ställ åt sidan. Det ska dofta nötigt, honung....MMMM
 
 
 
 
Jag la ut potatis i botten med på med ägg, sill och rödlök. Efter det hade jag på ett par msk brynt smör. Sen avslutade jag med gräslök och smetana. Man kan använda gräddfil istället. 
 
 
 
 
Marie har pyntat med fina blommor
 
 
 
 
 
 
 
Se till att få mer lite brynt smör när du lägger upp
 
 
 
 
Perfekt tugga! 
 
 
 
 
 
Knäckemacke med ost är ju riktigt gott till. 
 
 
 
 
Glad midsomar på er!
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - foodie - foodio - lunchtips - matblogg - matjefat - matjesill - middagtips - midsomarrecept - midsommar - receot - sill - sommar