Matjefat

Wow wow wow!! De här smakerna, det verkligen Sverige för mig. Jag absolut älskar matjesill! Idag till lunch gjorde vi ett fat med matjesill, färskpotatis, gräslök, rödlök, smetana och brynt smör. Helt sjukt gott. Enkelt att servera och inte svårt att göra! Såhär gör du.
Matjefat 6 pers
- 700 gr färskpotatis, kokt med lite dill och salt
- 4 burkar Abba Matjesill, strilmlade i tunna strimlor
- 4 kokta ägg, delade i 1/4
- 1/2 kruka gärslök, finhackad
- 150 gr brynt smör
- 5 msk smetana
Strimla sillen

Att bryna smör är lätt. I med smör i en kastrull på medelvärme. Låt puttra, rör om då och då. Du vill få en brun färg på smöret, inte bränt dock! När det är klart, ställ åt sidan. Det ska dofta nötigt, honung....MMMM

Jag la ut potatis i botten med på med ägg, sill och rödlök. Efter det hade jag på ett par msk brynt smör. Sen avslutade jag med gräslök och smetana. Man kan använda gräddfil istället.

Marie har pyntat med fina blommor

Vi provade andra matjesillar från Abba också, ingen jättestor skillnad.

Se till att få mer lite brynt smör när du lägger upp

Perfekt tugga!

Knäckemacke med ost är ju riktigt gott till.

Nej nu ska både jag och Jenny ta en liten eftermiddags vila. Jenny har tydligen redan somnat..:)
Ciao ciao
/Claudio