mytasteswe.com foodio - Nudelsoppa med massa smak!
< er>

Nudelsoppa med massa smak!

 

Jag har blivit så sugen på asiatisk mat sista tiden. Tror det kan bero lite på att vi börjat prata med om vår resa i vinter senaste dagarna. Flyget är ju bokat men inte boende:)

Ikväll gjorde jag en nudelsoppa. Varken en Ramen eller en Pho som annars är favoriter. Ikväll gjorde jag en egen som är nånstans mittemellan dessa två. Det är inte alls svårt att göra den. Det som kommer ta lite tid är att göra en egen buljong. Buljongtärning är inte ok. Om du inte kan eller orkar göra en buljong så går det att köpa bra hönsbujlong från märket Scandinavian Organics. Men  att göra egen är enkelt. Ska lägga upp recept på det längre fram. 


 

Nudelsoppa 2 pers

Buljong

  • 1 kyckling, jag använder fransk svartfotad. Nedskuren i grova bitar. Lår, klubba, bröst och skrov. 
  • 2 liter höns/kycklingbuljong
  • 1 kanelstång
  • 4 stjärnanis
  • 1 gullök, delad på 2
  • 1 msk evoo

"fyllningen"

  • 125 gr udon nudlar
  • 250 gr pak choi, grovt skuren
  • 2 morötter, skuren som tändstickor
  • 150 gr shitakesvamp, delad på 2 eller 4
  • 4-8 msk japansk soya (efter smak)
  • 4 droppar Peperita 101 chilisås

 
Börja med att göra buljongen. Jag tar alltså kycklingbuljong och tillsätter mer kyckling och kryddor för att verkligen maxa smakerna. Denna rätt handlar om buljong. Den är i fokus. Ge den lite kärlek! 
Börja med att fräsa på kycklingen i en kastrull med lite EVOO. Den ska bli gyllenbrun. När den är det tillsätter du buljongen, kryddor och lök. Låt puttra på läg temp 1-2 h. 
 
 
 
 
Lägg svampen i en kastrull
 
 
 
 
Sila av buljongen rakt ner på svampen. Sänk temperaturen och låt puttra medan du förbereder resten. Sätt på en kastrull med vatten för att koka nudlarna. 
 
 
 
 
Smaksätt buljongen med soya och chilisås. Börja med lite av båda och öka sen beroende på hur salt/stark ni vill ha soppan. 
 
 
 
 
Var försiktiga. Denna sås är STARK!
 
 
 
 
När du är klar med smaksättnigen stäng av plattan och låt buljongen komma ner lite i temperatur. 
 

 
 
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Lägg grönsakerna i ett durkslag. Häll av nudlarna över grönsakerna. Detta räcker som tillagning för de. Jag ville ha det krispigt och härligt. 
 
 
 
 
Kycklingen kan man antingen plocka isär och lägga i små bitar kyckling i soppan. Eller så gör man som jag som gillar det mer rustika och lägger ner hela bitar med ben.
Placera ut nudlar, svamp och grönsaker i en djup tallrik. 
 
 
 
 
Häll på den varma buljongen.
 
 
 
 
Toppa med lite färsk koriander
 
 
 
 
Servera rykande varm.
 
 
 
 
 
 
Sov gott!
 
Just det, ja det är mycket buljong och förmodligen kommer ni inte äta upp allt. Men det är planen. Frys ner och ta fram så nästa gång ni vill göra denna soppa har ni hälften klart! Perfekt!
 
Ciao ciao, 
 
Claudio
Asiatiskt - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - Nudlar - Soppa - blogg - foodie - foodio - matblogg