Nudelsoppa med massa smak!

Nudelsoppa. Varken en Ramen eller en Pho som annars är favoriter. Detta är nånstans mittemellan dessa två. Det är inte alls svårt att göra den. Det som kommer ta lite tid är att göra en egen buljong. Buljongtärning är inte ok. Om du inte kan eller orkar göra en buljong så går det att köpa bra hönsbujlong från märket Scandinavian Organics. Men  att göra egen är enkelt. Denna rätt handlar om buljong. Den är i fokus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Du behöver (2 pers)

Buljong

  • 500 gr kycklingvingar/kycklingklubbor
  • 2 liter höns/kycklingbuljong
  • 1 kanelstång
  • 4 stjärnanis
  • 1 gullök
  • 1 msk evoo

Soppan

  • 125 gr udon nudlar
  • 250 gr pak choi, grovt skuren
  • 2 morötter, skuren som tändstickor
  • 150 gr shitakesvamp, delad på 2 eller 4
  • 4-8 msk japansk soya (efter smak)
  • 4 droppar Peperita 101 chilisås

Gör såhär
 
Buljongen. 
  1. Stek på kycklingklubborna/vingarna så de får en fin stekyta i en djup kastrull. 
  2. Dela gullöken på 2.
  3. Häll buljongen, löken och kryddorna över kycklingen och låt koka upp. 
  4. Sänk temperaturen och låt puttra 1,5 h. 
 
Soppan
  1. Lägg svampen i en kastrull
  2. Sila av buljongen rakt ner på svampen.
  3. Sänk temperaturen och låt puttra.
  4. Sätt på en kastrull med vatten för att koka nudlarna. 
  5. Smaksätt buljongen med soya och chilisås.
  6. Börja med lite av båda och öka sen beroende på hur salt/stark ni vill ha soppan. 
  7. När du är klar med smaksättnigen stäng av plattan och låt buljongen komma ner lite i temperatur. 
  8. Skär ner Pak Choi och morätter i små bitar. 
  9. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  10. Lägg grönsakerna i ett durkslag.
  11. Häll av nudlarna över grönsakerna. Detta räcker som tillagning för de. Jag ville ha det krispigt och härligt. 
  12. Kycklingen kan man antingen plocka isär och lägga i små bitar kyckling i soppan. Eller så gör man som jag som gillar det mer rustika och lägger ner hela bitar med ben.
  13. Placera ut nudlar, svamp och grönsaker i en djup tallrik. 
  14. Häll på den varma buljongen.
  15. Toppa med lite färsk koriander
 
Servera rykande varm.
 
 
PS. Just det, ja det är mycket buljong och förmodligen kommer ni inte äta upp allt. Men det är planen. Frys ner och ta fram så nästa gång ni vill göra denna soppa har ni hälften klart! Perfekt!
 
Ciao ciao, 
 
Claudio
 
 
  
  
  
 
 
Asiatiskt - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - Nudlar - Soppa - blogg - foodie - foodio - matblogg