mytasteswe.com foodio - Pizza - Inspiration!
< er>

Pizza - Inspiration!

Förra veckan postade jag ett inlägg om en pizzakväll. Det dröjde inte länge innan jag fick förfrågan om att ha en pizzakväll även denna vecka av Andreas och Klara. Inte mig emot, jag ÄLSKAR att baka pizza. 

Vi gjorde ett litet misstag som sen visade sig vara bra. Vågen visade fel vikt på vattnet så jag fick köra på mjöl för att skapa rätt konstisens. Så jag hade samma recept som tidigare men jag har ökad från 500 gr vatten till 550 gr. Lite skillnad i vikt men enorm i resultat. 

Det här är även första gången som vi lyckad fota ALLA pizzor som vi gjorde.

 Jenny och Klara

 Frösta pizzan på gång
 Alltid Margherita som första pizza. Tradition
 Man ska alltid kolla botten av pizzan, när den börjar få svarta brända fläckar på sig är det nästan klart. Då är sällan den övre delen klar. Lyft upp pizzan så får man snabbare färg eftersom det är varmare högre upp
 Förberedelse är nyckeln till en smidigt pizzakväll
 Klaras första Pizza
 Pizza Margherita - Tomat, Mozzarella, Basilika, EVOO
 Pizza Fiore di Zucca - Mozzarella, ricotta, zucchiniblommor, EVOO, svartpeppar
Pizza Cotto Affumicato - Rökt mozzarella, tomat, kokt skinka
 Pizza Mortadella e Pesto - Pesto Genovese, Mozzarella, Mortadella
 Pizza peperoncino e limone - Mozzarella, Carolina reaper chili, EVOO, citronzest
 Pizza Salsiccia - Tomat, mozzarella, Salsiccia
 Pizza Coppa e Carciofi - Tomat, mozzarella, coppa, kronärtskockor
Pizza alla Cipolla - Karamelliserad lök, EVOO, Parmigiano Reggiano
Pizzan serveras på tallrikar och man sitter inte och väntar på sin egen. Man äter allt eftersom de kommer ut ur ugnen. 
Hoppas ni får lite inspiration. Kolla in min pizza recept HÄR. 

Ciao ciao

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Itri - Stockholm - blogg - familj - foodie - foodio - kärlek - matblogg - pizza