Plockmat framför TV

 
 
Jag har varit så trött på sistone. Egentligen sen jag kom hem från Italien. Konstigt att vara så trött efter semestern. Jag har ju startat igång med min diet igen, jag kör strikt på vardagar och lite mer ledigt på helger. Jag har gått ner ytterligare 1 kg denna vecka (YAAAAAAAY), så nu är jag tillbaka på 103,7 kg. Samma som innan jag åkte på semestern. Verkar som att kroppen äntligen börjar svara bra och snabbt på dieten. Kroppen kanske har en startsträcka, lite som en uppvärmning innan den börjar prestera på topp?
 

Fresella, Lonza, Råbiff och Burratina 

 

 

 

Ikväll kom jag hem i god tid, klockan var inte med än 17.30. Jenny jobbar natt och ska snart iväg till jobbet, jag ska nog skjutsa henne dit. Vi blev sugna på plockmat till middag. Jag hade med mig lite Burratina hem från jobbet samt Freselle. Åkte förbi NK och köpte Parma Sant Ilario, Lonza och sen kunde jag inte låta bli att köpa lite oxfile för att göra en råbiff. Gjorde den på samma sätt som förra veckan, kolla in recept HÄR. 

 

Hackad råbiff med EVOO Villa Magra

 
 
Parma Sant Ilario 30 mån är en KUNG. En kung delar inte tron med nån annan. Parma Sant Ilario serverar på ett eget fat. ALLTID. 
 
 
 
 
Jenny
 
 
 
 
Burratina. Detta är INTE en krämig mozzarella. Burratina kommer från Apulien och mozzarella från Campania. Mozzarella görs på buffelmjölk Burratina på komjölk. Själva produktionen är liknande. Men om ni tänker att man har en mozzarella på komjölk. Skär av toppen som på en semla, gröper ut innehållet, hackar och blandar med grädde. Då har man en Burratina (125g)/Burrata (250g). Buffelmozzarellan är mer smakrik, fylligare med mer sälta (jag föredrar mozzarella). Burratina/Burrata är mycket lenare och krämigare. 
 
 
 
 
 
Dofta alltid på chark innan du äter den. Chark ska aldrig lukta djur. Till skillnad från t.ex. Ost där man gärna känner doft av ko, stall eller något annat. Chark som luktar gris eller djur är defekt och ska inte ätas. 
 
 
 

Supergod middag och skönt att äta den här typen av mat, i soffan en fredagkväll. Saknade bara ett gott glas vin till detta. Tar ett glas imorgon istället! 

 

Kollade sista avsnittet på Narcos. Riktigt bra serie! 

 

 

Nu ska jag köra Jenny, 

Ciao ciao

/Claudio

Chark - Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - SantIlario - blogg - foodie - foodio - matblogg - ost - parma