Skrämmande hund

Många ser på hundar på ett annat sätt här än i Sverige. Italien har länge haft problem med gatuhundar som såklart kommer ifrån oansvariga ägare som en dag helt enkelt lämnar sin hund på gatan. Detta har medfört att många, väldigt många är hundrädda. Jag kan förstå det, absolut. Hade jag blivit biten eller attackerad av en hund som ung hade jag kanske också varit rädd. 
 
Vissa hundraser, lite oklart exakt vilka men Rottweiler är en av de måste egentligen ha munkorg, hela tiden. Vi använder munkorg när vi är på ställen där det är mycket folk, typ flygplats, tågstationer. 
 
Jättetråkigt att det är såhär. Även i Sverige finns många fördomar om vissa hundraser och tyvärr är det nog så att i vissa fall dras en viss typ av människor till att köpa vissa hundar. Men det gäller ju långt ifrån alla. Många hundar som anses vara ”farliga”, Rottweiler, Schäfer, Pitbull, American Bully osv är underbara och superfina. Det är ju sen upp till oss som ägare att uppfostra de bra och på ett sätt som vi är nöjda med. 
 
På stränderna råder det hundförbud. Men inte före 7.00 eller efter 21.00. Så imorse gick vi upp 5.30 och åkte ner till stranden. Vi promenerade kanske i 30 min, mer än så klarar inte mina fötter..:(
Nero badade och vi hade skoj. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Itri - bad - blogg - foodie - foodio - hund - inspiration - matblogg - rottweiler - sperlonga
2
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Trist att synen på vissa raser är så negativ. Men mysigt att ni gick ner till stranden :)

Svar: Man får ju bara motbevisa de. Det var supermysigt! Inte sista gången:)
Claudio Hjort

Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Usch vad tråkigt det måste kännas för er. Jag som själv jobbar med djur och läser på mycket, tycker att husdjurshandeln måste skärpas. Vem som helst ska inte kunna få skaffa djur helt enkelt. Det skulle lösa sååå många av de problem som vi ser idag. I Sverige är det iaf påväg åt rätt håll, allt fler djuraffärer slutar sälja djur :)
Ha det fint!