mytasteswe.com foodio - Somrig minestrone
< er>

Somrig minestrone

Minestrone. Många tänker på soppan man fick i skolmatsalen, eller kanske varma koppen minestrone? 

Hela grunden med minestrone är att man ska göra en soppa på det man har hemma. Man tager vad man haver. 

Självklart är en minestrone på våren annorlunda från en på hösten. Därför vill jag uppmuntra att ha detta recept som en bas men du kan variera den med annat kött, inget kött, andra grönsaker eller legymer. Du väljer. 


 

Minestrone - Sommar 4 pers

  • 1 fläsklägg
  • 200 gr linser
  • 3 vitlöksklyftor, hela
  • 2 gullökar, strimlade
  • 4 gulbetor, delade i 4
  • 300 gr mangold, skuren i grova bitar
  • 300 gr zucchini, skuren i ca 1 cm bitar
  • 150 gr pasta di orzo
  • 4 msk pesto genovese
  • 3-4 liter vatten
  • salt
  • peppar
  • EVOO

 

Börja med att fylla en kastrull med vatten. Lägg i fläsklägget och låt koka upp. Skumma av emellanåt. Detta gör jag för att jag inte hade kycklingbuljong hemma samt för att jag hade ett fläsklägg i frysen. Lägg i vitlöksklyftorna. Låt koka i ca 2 timmar på låg temp. 

Under tider förbereder du alla grönsakerna. Häll i linserna i kastrullen och koka enligt anvisningarna i paketet. Tillsätt även gulbetorna.
Cirka 10 min innan linserna är klara häller du i pastan och löken i samma kastrull. Koka i 5 minuter och tillsätt sedan mangold och zucchini.
Salta efter smak. 
Nu ska du smaka av lite av allt för att se till att inget är underkokt. Tillsätt eventuellt mer vatten om det blivit för tjockt. 

Låt vila 5 minuter. 

Servera sen på djupa tallrikar och toppa med lite EVOO samt 1 msk pesto. 

 
Ciao ciao
 
/Claudio