Syster Simona på besök!

Ikväll kom min syster över på middag. Det var länge sen vi sågs nu. När man tänker efter faktiskt alldeles för länge sen. Vi sågs sist innan jag åkte på semester och det är nu nästan 7 veckor sen. Jag åkte och hämtade hennes efter jobbet, vi skulle köpa spenat på vägen hem. 

”vi kan väl stanna på Urban deli”, säger Simona som förslag. Absolut det gör vi. När vi kommer in på Urban Deli har de slut på spenat…..Frågar i butiken om de har mer på lager men det har de inte. Däremot säger de att de har mycket koriander om det skulle hjälpa. Jag blev nog lite chockad och förstod inte vad hon ens menade. Blev liksom lite förstummad. Skulle jag ersätta spenat med koriander???? Simona brast ihop i skratt. 

 

Den här ricottan ska få sig en åktur. Ni kommer förstå mer efter morgondagens receptinlägg

 

I bilen igen säger jag att vi kan stanna på sturehof matmarknad, där har de grymt bra spenat. Men den var slut där med. 

Till sist blev Ica Värtan vår räddare i nöden. Varför är det så lite spenat i butikerna??

Vi lagade en lasagne med ricotta och spenat. Kollade på ”tunnelbanan”, visade varandra bilder på mobilerna och bara umgicks. Supermysigt. Att umgås med familj och/eller vänner på detta sätt, avslappnad och enkelt är underbart. 

 

Sous Chef Simona!

 

Nu har jag precis kommit hem igen efter att ha skjutsat hem henne. Ska plocka ihop ett gäng matlådor från lasagnen och sen blir det sängen! 

Recept på lasagnen kommer ut imorgon! 

 

Spenat och ricottalasagne. DRÖM!

 

Sov gott, 

Ciao ciao

 

 /Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Mat - blogg - familj - foodie - foodio - matblogg - simona
1
Anonym

Goooootttt