mytasteswe.com foodio - Arrivederci
< er>

Arrivederci

Idag har Sara och Peter åkt vidare. Vi har haft det grymt kul, mycket god mat och många skratt. När man har gäster är det för mig viktigt att det känns avslappnat och att man kan vara sig själv, krystade, överpresterande besök är ju rätt trist. Att kunna få vara sig själv och bara umgås är det bästa. Precis så har vi haft det:) 

Focaccia 

 
Greco di tufo, en av de bättre lokala druvorna
Igår kväll gick vi ut och åt tillsammans. Även om vi lagar väldigt god mat hemma är själva känslan av att gå ut och äta härlig. Vi gick till en restaurang som är väldigt populär bland lokalbefolkningen, Lido Rocco. Maten var helt klart godkänd men inte mer. Men läget är magiskt! Mitt på stranden. 

Jenny och Nazzareno Agnoni (vår kronärtskocks producent)

Bästa gänget
 Linguine alla Vongole
 Mamma, Paola och Nazzareno
 Linguine med hummer
 Linguine med Scampi (havskräftor)
 Frittura di Pesce
Efter maten tog vi bilen upp till Sperlonga. Det är en gammal by som ligger högt upp på en klippa, galet vackert. Själva byn är helt vit, gator, hur allt är vitt och i alla hörn lyser rosa bouganvilla. Jag är dåligt på blommor men det är min favorit! 
Utsikt över Sperlonga stranden
Torget mitt i Sperlonga
 Där ser ni blommorna, Bouganvilla
Ciao ciao

/Claudio

Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - foodie - foodio - inspiration - italien - matblogg - sperlonga