Elegant middag med lokala råvaror

Igårkväll åt vi middag på ett väldigt fint ställe som heter Auberge de la maison. Hotel och restaurang i en närliggande by. Deras mat, eller kanske framför allt serveringen av maten var mer elegant än vad vi ätit de senaste dagarna. Men de försökte inte göra mer än vad de kan. Ni vet ibland äter man på restauranger som gör konstiga avancerade saker fast de inte är där. Många vill ta ett steg fram för fort. 
 
Här serverades det traditionell mat med en något mer elegant presentation. Det var grymt gott och väldigt trevligt. Vi pratade självklart mycket om Yoghurt och Fontina som är grunden till varför vi ens är här.
 
En intressant sak som Marcellos fru frågade om var om hurvida kvinnor i Sverige kan få extra hjälp om det är så att de väljer att vara hemma för att ta hand om barn och familj. I Italien får man inte det, här får man inte så lätt ekonomisk hjälp från staten. Men hennes dotter pluggar i Schweiz och där finns det hjälp att få för de som väljer att vara hemma. Jag tycker att det är bra. I Sverige känns det lite som att man får skämmas lite om man säger att man som kvinna inte tänker jobba utan man vill vara hemma för att ta hand om familjen. Vill man jobba ska man göra det självklart, vill man vara hemma för att ta hand om hem och familj ska man göra det, det är något väldigt fint i grund och botten tycker jag. 
 
Här kommer bilder från middagen. 
 
Fagottino (typ Crepes) fyllda med Fontina och kokt skinka
 Hjortfilé med hallonsås. 
 Kalv med solkyssta tomater och taggiasca oliver
 Jag och Marcellos fru
 Lokal specialité. Kokta kastanjer inlagda i en sockerlag/sirap. Serveras varma till t.ex glass.
 Millefoglie med mörkchoklad och bär
Nu är det dags för frukost. Frukosten här är grymt god. Väldigt rustik. Inte som överiga delar av Italien där man äter kakor eller Cornetto. Här är det massa ost, de har en ostvagn med typ 10 olika ostar. Chark, bröd, yoghurt.Ägg beställs a la carte. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
 
Claudio Hjort - Italiana Food Selections - Italiensk mat - foodie - foodio - italiana food selections - matblogg
1
Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!