Fiskfrossa!

Igår låg internet nere. I hela Itri! Nån duktig kille hade råkat klippa av fel ledning vid ett arbete. HMM. Men men nu är vi uppe igång så detta inlägget är en dag sent. Men den här middagen var så sjukt nice att den måste upp här.
Råräkor med EVOO, Carolina Reaper chili , Citron och salt 
Vi åkte till vår favorit fiskhandlare i tisdags. Vi hade en liten idé om vad vi skulle äta men det går inte att vara för bestämd innan man kommer till butiken. Varje dag kommer fiskebåtarna in och såklart är det inte 100% vad de har fiskat upp. Nu hade de i stort sett att vi ville ha utom stora räkor så vi fick köpa mellanstora, det som kallas Mezzancolle. 
Underbart utbud
 Mulle
Att handla fisk i hos en fiskhandlare är för mig något fantastiskt. Doften är havet slår igenom och för mig påminner det om min barndom. Jag har generellt en dragning mer mot skaldjur än fisk. Det handlar nog mer om okunskap från min sida. Jag älskar att äta fisk men det är inte i min värld lika lätt som att laga skaldjur eller kött för den delen. 
Mamma och Sara
I stort sett äter ingen filé i Italien. De flesta köper hel fisk. Om man vill ha filé så filear de åt en.
 
Olika typer av musslor
 
Hur som helst. Menyn för kvällen blev
  • Råa räkor toppade med Carolina reaper chili, EVOO, citron, salt och persilja
  • Knivmusslor frästa i EVOO och vitlök. Toppade med lite citron
  • Linguine alla Vongole
  • Mixed grill, Calamari, Mezzancolle och Pezzonia (en vit medelhavsfisk)
Jag gillar smaken av råa räkor så ville inte göra en typ Ceviche. Pressade bara över 1/2 citron.
 
 Knivmusslor, frästa i EVOO. Toppade med citron och lite persilja.
Linguine alla Vongole. Gjorde enligt mitt recept som ni kan se HÄR. Skillnaden är att jag i Italien aldrig har vin i denna rätt. I Sverige har jag det. Det är för att Vongole här är så färska och så mycket mer smakrika. 
Mixed grill!
I glasen hade vi Franciacorta och Vermentino. Blev något senare igår än vanligt. Lite beroende på att jag vid 23 kom på att jag måste sätta degar för kvällens pizzabak.

Ciao ciao

/Claudio

Claudio Hjort - EVOO - Fisk - Italiana Food Selections - Italiensk mat - Linguine alla vongole - Vongole - bästa pastan - foodie - foodio - italien - matblogg - pasta