Förändrad syn och skyfall

Den här veckan känns tight. Jag och Jenny åker iväg ner mot Italien på torsdag EM. Innan dess har jag en hel del att göra och veckan känns allt för kort. jag gör som jag brukar, styckar upp allt som ska göras i dagar, FM/EM sen i timmar. Då blir allt mer effektivt tycker jag. 
Vi är även hundvakt till Luna, mamma och pappas Lagotto denna vecka men det är ju egentligen inget extra jobb. Vi ska ju ändå gå ut och gå med Nero. 
 
Jag var grymt sugen på grönsaker ikväll. Det är ganska kul att smakerna förändras. Vi pratade om detta igår kring middagen att den här gången jag "dietar" känns det inte lika strikt. Det kan stämma. Jag är förvisso strikt skulle nog många säga men jag har ändå under min diet ätit på restaurang, druckit vin, ätit nån dessert osv. Men jag håller på ändra hela grundinställningen kring mat. Jag älskar mat och kommer alltid älska att göra något riktigt gott, typ en stor tallrik pasta, ett härligt långkok, en pizzakväll eller annat. Men såklart kan jag inte äta det varje dag. Jag tappar nu ändå stadigt mellan 0,5 och 1 kg varje vecka. Hittills 9,4 kg! 
Som idag, när jag satte mig i bilen. Klockan var väl lite innan sex, skulle åka hem från kontoret. Men är lite småhungrig som man är den tiden på dagen. 
För några månader hade jag börjar fundera kring om vi skulle fräsa på nån nice burgare, kanske slänga ihop en pasta med salsiccia, köpa take away? 
Jag skulle kunna äta allt det där, det är inte det jag menar men nu går mitt huvud åt andra håll. Jag blev sjukt sugen på att äta grönsaker. Kokta, råa. Allt möjligt. Det har tagit sin tid men smakerna förändras. Istället för att det lilla extra blir en vana blir nu vanan att äta rent och det lilla extra är vad det ska vara, det lilla extra. 
 
Jag åkte till Stureplan för att stanna till på Sturehof matmarknad. Det är så enkelt att stanna till där, finns en lastplats precis utanför Taco-bar kungsgatan. Perfekt. 
Precis när jag gick ut ur bilen öppnade himlen upp sig. Jag blev så blöt att jag inte vet vad. Men men. 
Sprang in, köpte på tok för mycket grönsaker för de dagar vi ska vara kvar så vi skippade kålisar till middag för att göra av med grönsaker:)
Till middag idag blev det:
  • Tomat med basilika och EVOO
  • Puntarelle med sardelldressing
  • Grillad paprika med EVOO, vitlök och rödvinsvinäger
  • Stekt franskt kycklinglår
Nu ska vi ut och gå med hundarna. Idag får jag sällskap av Jenny, WIIOOHHOOO. 
 
Ciao ciao
 
/Claudio
1
Anonym

Du nämner evoo... Vad är det?🙈

Svar: EVOO är Extra Virgin Olive Oil :)
Claudio Hjort