mytasteswe.com foodio - Marcello Panizzi - Yoghurtkungen
< er>

Marcello Panizzi - Yoghurtkungen

Igår var en riktigt fullspäckad dag full av upplevelser och inlärning. 
Marcello Panizzi driver idag två olika företag. Dels butikerna Panizzi, 4 st. Dels produktion av framför allt Yoghurt och Blue D'aosta samt några småproduktioner av andra ostar. 
 
Yoghurt är deras stora grej och de har fått en otrolig gastronomisk bekräftelse av denna yoghurt. Vunnit många många priser och har massa återvändande kunder.
Han använder enbart mjölk från Valle D'aosta. Olika områden i regionen beroende på säsong. Sen är han extremt noga med upphettning och nedkylninig av yoghurten. Yoghurten är len, krämig och har en djup elegent smak. I Sverige säljer vi hans naturella yoghurt sen finns här även massa olika smaker. 
I stort sett alla fina hotel i Italien serveras hans yoghurt, Four Seasons, Armani Milano, Bvulgari Hotel, Mandarin Oriental. Fantastiskt att en sång egentligen enkel produkt, tar sin in på sådana superflådga ställen. 
 
Marcellos butik i Courmayeur
Yoghurt
liten, mittemellan, stor 
 Under hägsäsong säljer han upp till 3000 burkar i veckan i denna butik!
 Grym ostdisk
 Haltar mig fram
 Vi fick en "liten" ost och charkbricka 
Mjölkkylare, här förvaras mjöken över natten
 Yoghurten hälls upp steriliserade glasburkar
 All mjök kommer i plastbehållare
 Här hettas mjölken upp, får sina bakterier, kyls ner och fermenterar över natten
 3 pers i produktionen
 Smakerna blandas i för hand
 Prvsmakning av blåbärsyoghurt
 
Mjölken rörs om
 Nyfiken
 Så grymt kul att göra såna här besök. Jag lär mig mer hela tiden. Spelar ingen roll hur mycket man tycker att man kan. Det finns alltid mer att lära sig. 
Jag har fått mer förståelse och en helt ny respekt för denna Yoghurt. Passionen och glöden i ögonen på Marcello är unik. Sen smaken, ja den är helt underbar. 
 
Ciao ciao
/Claudio